Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Bulgar pradat la Calafat


Doi minori din municipiul Calafat sunt cercetati pentru savârsirea infractiunii de furt calificat dupa ce, sâmbata, au sustras mai multe lucruri dintr-un tir bulgaresc. Dimitrov Georgi Dimitrov, de 41 de ani, cetaten bulgar, a sesizat politistii din Calafat ca, fiind oprit cu tirul pe care il conducea la un indicator „stop“ din localitate, câtiva tineri i-au sustras mai multe unelte din lada cu scule a camionului. Oamenii legii i-au identificat pe cei care furasera din tirul bulgaresc, acestia fiind doi minori din localitate care s-au ales cu dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Lucrurile furate au fost recuperate si inapoiate pagubitului. (A.M.) 


Fost preot, condamnat de doua ori cu suspendare


Antonica Belgiu, fost preot si fost primar al comunei Farcasesti, are la activ doua condamnari cu suspendare pentru furt de lemne si abuz in serviciu. Ambele condamnari au fost primite in anul 2005 si au ajuns in prezent pe rolul Curtii de Apel din Craiova. In aprilie 2005, Antonica Belgiu a fost condamnat impreuna cu fiul sau, Aristotel Elvis Belgiu, la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru infractiunea de furt de lemne. De asemenea, la sfârsitul anului trecut, Antonica Belgiu a fost condamnat tot la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri si la trei ani de inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. Aceasta din urma pedeapsa a fost insa gratiata. Dosarul in care a fost condamnat ultima data Antonica Belgiu a vizat perioada in care acesta a activat ca edil al comunei Farcasesti, respectiv mai multe lucrari executate la scolile din localitate. In acelasi dosar a primit o condamnare de un an cu suspendare pentru uz de fals, Gheorghe Barna, reprezentantul firmei care s-a ocupat de lucrari. (E.M.) 


Jandarmii români au plecat spre Kosovo


Primul esalon, format din 75 de luptatori, din cadrul celui de-al cincilea Detasament de Jandarmi Români destinat sa execute misiuni de mentinere a pacii in Kosovo, a plecat ieri la drum, cu mijloace auto, de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei din Bucuresti. Dupa aproximativ 16 ore, convoiul va ajunge in localitatea Peja, unde se afla campusul jandarmilor români. Al doilea esalon, format din 40 de jandarmi, va pleca pe 4 martie. Dintre cei 115 jandarmi români, 12 sunt doljeni. Detasamentul va fi prezent, pentru un an, in provincia Kosovo, intr-o zona cunoscuta cu cel mai ridicat grad de criminalitate organizata. (A.D.)

Exit mobile version