Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Ucis de un surub


Un angajat al Primariei Slatina si-a pierdut viata in timp ce desfacea roata unui autovehicul. Ion Viorel Preda, de 38 de ani, din comuna Curtisoara, era angajat la Directia Sere si Spatii Verzi din cadrul Primariei Slatina in functia de sofer. In jurul orei 16.00, in timp ce desfileta cea de-a cincea piulita, camera din pneu a cedat, producându-se o explozie puternica, in urma careia mai multe componente ale jantei au fost azvârlite in aer. Aerul sub presiune din camera a facut ca suruburile din janta sa cedeze si sa fie proiectate cu o viteza foarte mare. Unul dintre suruburi l-a lovit pe barbat in gât. Ranitul a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova. In jurul orei 22.00, medicii au declarat ca starea barbatului s-a inrautatit si a intrat in moarte clinica, iar in jurul orei 23.30, acesta a decedat. In urma cercetarilor, surubul ucigas a fost descoperit la o distanta de 11 metri de locul incidentului. (A.I)


Numiri in functie la Curtea de Apel Craiova


Presedintii celor doua sectii de la Curtea de Apel Craiova, Sectia civila si cea de minori si tineri, au intrat in pâine. Prin hotarârea din 15 decembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a numit ca presedinte al Sectiei civile pe judecatorul Marian Buda, iar in fruntea Sectiei de minori si tineri pe Tatiana Radulescu. Cei doi magistrati au ajuns in aceste functii in urma unui concurs. Buda a mai ocupat functii de conducere in perioada când era la Tribunalul Dolj, unde s-a aflat in fruntea Sectiei comerciale. O data cu venirea la Curtea de Apel Craiova, si-a desfasurat activitatea ca judecator la Sectia civila si la cea comerciala. Tatiana Radulescu a coordonat Sectia civila din cadrul tribunalului. La Curtea de Apel Craiova a optat pentru Sectia civila, dupa care a trecut la cea de minori si tineri. Aici a asigurat interimatul timp de un an, pâna la numire. (M.C)


Incendiu la groapa ecologica de gunoi


Pompierii craioveni au avut parte de o noapte alba marti spre miercuri, intervenind la doua incendii, soldate doar cu pagube materiale. In jurul orei 2.00, un puternic incendiu a cuprins groapa ecologica de gunoi de pe strada Cosuna. Focul a fost declansat de o tigara aprinsa aruncata la intâmplare de personalul care deserveste serviciile in platforma ecologica. Interventia pompierilor de la Detasamentul 1 Craiova a limitat extinderea incendiului. La 3.48, locuinta craioveanului Horatiu Chioralia avea sa fie cuprinsa de flacari. Din cauza unui cos de fum neizolat termic, materialele din compunerea acoperisului s-au aprins. Pompierii au intervenit cu doua autospeciale cu apa si spuma si au reusit sa stinga incendiul. (F.L.)

Exit mobile version