Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Penalitati pentru busturile nepredate


Autoritatile locale au decis sa calculeze penalitati pentru firma care s-a ocupat de turnarea in bronz a celor 24 de busturi. Decizia a fost luata dupa ce edilii au vazut cum va arata de fapt Aleea personalitatilor. Nemultumiti si de faptul ca busturile nu au fost predate la timp, respectiv pe 17 septembrie, reprezentantii primariei sunt hotarâti sa nu le mai acorde nici un ragaz celor care dirijeaza lucrarile. Pâna in prezent, acestia au estimat suma care ar urma sa o incaseze la aproximativ 350 de milioane de lei. Penalitatea va putea fi perceputa insa numai in momentul in care restul de 15 busturi vor fi predate. Conform declaratiilor primarului Antonie Solomon, aceasta data va fi 1 decembrie. Daca nu va fi respectata, autoritatile nu vor dispera, deoarece vor avea dreptul sa incaseze penalitati mai mari. (R.M.)


Regia de Termoficare, datoare vânduta


Regia de Termoficare Craiova a primit ieri un ultimatum din partea Complexului Energetic, in legatura cu plata restantelor, care se cifreaza la suma de 550 de miliarde de lei. Tot in aceasta saptamâna, regia a primit somatii de plata din partea SC Electrica SA Oltenia -sucursala Craiova, pentru 17 miliarde de lei, SC Distrigaz Sud – zece miliarde de lei, si AVAS – 24 de miliarde de lei. In aceasta situatie, regia risca sa fie actionata in judecata pentru recuperarea datoriilor. Conducerea regiei este insa decisa ca incepând cu 1 decembrie sa treaca la incetarea furnizarii energiei termice la scarile de bloc care au debite foarte mari. (R.M.)


Casa fara „proprietar“


Patru dintre cele cinci case care au fost distruse in Craiova, in urma inundatiilor din luna iunie, sunt aproape de finalizare. In urma cu o luna, guvernul a trimis câte 25 de milioane de lei pentru ridicarea a cinci locuinte. Deoarece suma era prea mica, primaria a decis, la vremea aceea, sa apeleze la sponsorizari pentru a finisa constructiile. Autoritatile au avut insa surpriza ca, in momentul demararii lucrarilor, viitorii proprietari sa nu isi arate in nici un fel interesul. O parte dintre acestia au refuzat chiar sa participe la construire, in timp ce o familie nu a fost gasita. „Ii cautam de ceva timp, insa nu reusim sa dam de ei. Am trimis de nenumarate ori la ei echipele de lucru, insa nimeni nu stie unde se afla. Casa in care ar trebui sa stea in prezent nu arata foarte rau, putând fi locuita“, a precizat viceprimarul Sorin Iordache. (R.M.)


Modificari la regulament


Dupa ce noul regulament de functionare a Consiliului Judetean (CJ) Dolj a fost aprobat prin Hotarârea nr. 3/2005, consilierii au simtit nevoia sa-l imbunatateasca prin 23 de modificari ale articolelor care vor fi supuse aprobarii plenului in sedinta de mâine. Cele mai multe modificari sunt propuse pentru articolul 40, care se refera la atributiile comisiilor de specialitate. (M.D.)


Muzeul Medicinei se muta la Târgu Jiu


Autoritatile locale din Gorj cauta spatiu si sponsori pentru amenajarea unui Muzeu al Medicinei la Târgu Jiu, singurul de acest fel din tara. Muzeul a functionat pâna acum câtiva ani la Craiova, intr-o cladire situata pe strada Unirii, revendicata si câstigata in instanta de fostii proprietari, care au vândut-o ulterior omului de afaceri Genica Boerica.


Profesorul octogenar Mihail Scheau, caruia ii apartin cele mai multe dintre valoroasele exponate, a fost nevoit sa le mute din acel spatiu. Fiind gorjean de origine, le-a adus la Târgu Jiu, unde i s-a promis inca de acum câtiva ani infiintarea acestui muzeu, intr-un spatiu apartinând Universitatii „Constantin Brâncusi“. Ieri s-a constituit o comisie, care a anuntat ca este in cautare de sponsori pentru acest proiect. (R.S.)

Exit mobile version