Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

O craioveanca data disparuta a fost gasita decedata in cartierul 1 Mai

Cadavrul unei femei a fost gasit luni pe un teren viran din cartierul craiovean 1 Mai.

Trecatorii care au observat corpul neinsufletit au anuntat politistii Sectiei 2 Craiova, care s-au deplasat la fata locului si au demarat cercetarile. Ei au observat ca victima, care se afla in apropierea unor borduri si dale din beton, prezenta urme de violenta la cap. In baza documentelor de identitate din geanta gasita in imediata apropiere, politistii au reusit identificarea, in persoana lui Gabriela Bascoveanu, de 44 ani, din Craiova. Femeia disparuse de la domiciliu in ziua de 7 iulie, iar o zi mai tirziu familia a dat-o disparuta.

Potrivit procurorilor doljeni, in urma efectuarii necropsiei, s-a stabilit ca decesul a fost cauzat de un infarct de miocard cu insuficienta cardio respiratorie. Femeia era cunoscuta ca mare consumatoare de bauturi alcoolice. In momentul in care politistii si procurorul criminalist s-au deplasat la domiciliul victimei, sotul acesteia se intorcea de la circiuma.

Injunghiat din gelozie

Un tinar de 19 ani din comuna doljeana Unirea a fost injunghiat de un consatean dupa ce s-au certat pentru o fata. Adrian Sava, de 19 ani, s-a intilnit pe soseaua din localitate, in noaptea de duminica spre luni, cu consateanul lui Nicolae Badea, de aceeasi virsta. Cei doi au inceput sa se certe pentru o fata, moment in care Badea a scos cutitul de la briu si i l-a infipt in piept lui Sava. Victima a fost transportata la Spitalul de Urgenta din Craiova, fiind internata in Clinica de Chirurgie Toracica, avind diagnosticul plaga injunghiata cervico-toracica cu hemotorax. Agresorul este cercetat de Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj pentru savirsirea infractiunii de tentativa de omor, procurorii urmind sa propuna judecatorilor arestarea lui preventiva.

Sentinta in cazul profesoarei de fizica se lasa asteptata

Consiliul profesoral al Colegiului National „Spiru Haret“ din Tirgu Jiu, intrunit la sfirsitul saptaminii trecute, nu a reusit sa ia o decizie in privinta profesoarei de fizica Smaranda Gorun, care, in urma cu aproximativ o luna, a lasat corigent un elev din clasa a IX-a, fapt ce l-a determinat pe acesta sa se arunce in fata trenului. Nicolae Balanescu avea 16 ani si a lasat un bilet de adio parintilor si colegilor.

17 cadre didactice au votat pentru desfacerea contractului de munca a profesoarei de fizica, in timp ce 34 au sustinut ca aceasta trebuie doar sanctionata cu diminuarea salariului. Pentru luarea unei decizii era nevoie de votul a jumatate plus unu din numarul total al membrilor consiliului profesoral, care are in componenta 81 de persoane. Gheorghe Gorun, directorul unitatii de invatamint, a spus ca va incerca sa convoace o noua sedinta a consiliului profesoral.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version