Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Taximetrista din Severin, injunghiata si tilharita de un necunoscut

O taximetrista din Drobeta Turnu Severin a fost injunghiata si tilharita de un client, joi seara, dupa efectuarea cursei. Potrivit unor surse din politie, Aurelia Neagoe a transportat un barbat in localitatea Balota, la aproximativ 15 kilometri de iesirea din oras, iar cind a ajuns la destinatie, individul a platit contravaloarea cursei, dupa care s-a razgindit. El i-a pus cutitul la git femeii si chiar a taiat-o, provocindu-i o rana superficiala. Mai mult, a luat toti banii pe care i-a gasit in autoturism, apoi a disparut. Taximetrista a reusit sa ajunga la Spitalul Judetean Mehedinti, unde a primit ingrijiri medicale, fiind in afara oricarui pericol. Politistii mehedinteni au demarat ieri cercetarile pentru depistarea si retinerea autorului.

Sever Mihai din Strehaia a fost trimis in judecata

In urma cu o luna, GdS acorda, pentru a doua oara, un amplu spatiu cazului de la Strehaia, in care notarul Constantin Cornea a facut jocurile lui Sever Mihai, pentru ca acesta sa intre in posesia unei proprietati. Dintr-o regretabila greseala de interpretare a textului rechizitoriului, in articolul „Dupa ce au falsificat mai multe acte pentru un petic de pamint, un notar din Strehaia si clientul sau au fost trimisi in judecata de procurori“ s-a strecurat informatia conform careia Sever Mihai este recidivist. Precizam ca acesta nu este recidivist, dar are antecedente penale si nu stie carte. Prin sentinta penala nr.713, din 29 septembrie 2003, a Judecatoriei Strehaia, Sever a fost condamnat la sase luni de inchisoare, deoarece a ocupat abuziv terenul partii vatamate, Ion Balaci. Ceea s-a publicat in articolul respectiv a avut la baza rechizitoriul intocmit de Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova. Datele din acest document reprezinta punctul de vedere oficial al unei institutii a statului. Asupra corectitudinii acestuia nu se pot pronunta decit instantele judecatoresti. Cit timp nu va exista o hotarire judecatoreasca definitiva ne abtinem de la orice comentariu.

Trei craioveni au fost arestati pentru trafic de persoane

Tribunalul Dolj a dispus, joi, arestarea preventiva a trei craioveni pentru 30 de zile, cercetati penal pentru trafic de persoane. George Sorin Mihai, de 30 de ani, Daniel Leafu, de 36 de ani, si Rodica Urziceanu, de 28 de ani, sint invinuiti ca, in perioada 2002 – 2003, au racolat mai multe tinere, unele dintre ele minore, pe care le-au dus apoi in Italia, unde le-au obligat sa se prostitueze. Racolarea tinerelor se facea prin baruri, pe peronul Garii Craiova sau in alte locuri din oras. Erau vizate fetele sarace, carora li se promiteau locuri de munca in Italia ca barmanite sau ospatarite. Fetele erau gazduite in doua imobile – unul de pe strada Carol I, altul de pe strada Alexandru cel Bun – fiind chiar ajutate sa-si intocmeasca pasaportul. Trecerea granitei se facea destul de usor, deoarece Rodica Urziceanu este casatorita cu un cetatean italian. Ajunse in strainatate, tinerele isi dadeau seama ca fusesera aduse de fapt pentru a se prostitua, nicidecum pentru a desfasura o activitate legala. Dosarul celor trei este instrumentat de Parchetul Curtii de Apel Craiova, care a solicitat instantei arestarea celor trei invinuiti. Tribunalul Dolj a dat curs solicitarii, dispunind cercetarea lor in stare de arest preventiv. Pentru infractiunile de care sint acuzati, ei risca pedepse cu inchisoarea de pina la 15 ani.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version