Acasă Local Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

Prima de Pasti pentru mineri

Minerii din cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO) vor primi 2.400.000 de lei prima de Pasti. De aceasta vor beneficia aproximativ 17.000 de angajati, care, pe linga bani, vor avea parte si de o vacanta. In perioada 25 aprilie – 4 mai, ortacii vor avea liber, numai o parte dintre acestia urmind sa ramina in exploatari, pentru asigurarea livrarilor de carbune si a intretinerii minelor.

Localitatile din nordul judetului Olt vor avea apa

Consiliul Judetean Olt va acorda in acest an 9,6 miliarde de lei pentru 16 localitati din nordul judetului. Fondurile vor fi folosite pentru alimentarea cu apa a localitatilor si construirea de locuinte sociale. Comunele ai caror locuitori vor beneficia de aceste investitii sint: Barasti, Colonesti, Cungrea, Curtisoara, Dobroteasa, Dobrun, Fagetelu, Gradinari, Leleasca, Simburesti, Spineni, Tatulesti, Teslui, Topana, Vitomiresti, Vulturesti. Investitiile vor demara in urmatoarele saptamini.

Participare numeroasa a elevilor mehedinteni la olimpiade

Aproximativ 1.000 de elevi mehedinteni au sustinut faza judeteana a olimpiadei la sase materii. La Liceul Teoretic „Gheorghe Titeica“, s-au desfasurat concursurile la istorie, religie si fizica, iar la Grupul Scolar „Decebal“, s-a desfasurat proba la biologie. La Scoala generala nr.11, din Drobeta Turnu Severin, a avut loc proba de geografie, iar concursul de matematica pentru elevii din clasele a V-a si a VI-a a avut loc la Scoala generala nr. 7. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti, participarea la acest concurs scolar a fost impresionanta, numai la istorie si religie calificindu-se, in fazele anterioare, aproape 400 de elevi din clasele VIII-XII.

Severinenii vor plati energia termica la casieriile RA LOTUS

Administratorii severineni nu vor mai incasa banii pentru energia termica livrata locatarilor. Regia Autonoma LOTUS Drobeta Turnu Severin, distribuitorul de agent termic in municipiu, doreste sa incaseze direct de la populatie contravaloarea facturilor la energia termica. S-a intocmit un acord intre asociatiile de locatari-proprietari si RA LOTUS, care stipuleaza ca responsabilitatea incasarii facturilor la energia termica va reveni distribuitorului de servicii. Severinenii apreciaza aceasta initiativa, considerind ca, in acest fel, banii nu vor mai fi la indemina administratorilor de asociatii.

11 aprilie – Bursa generala a locurilor de munca

Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Olt va organiza, pe 11 aprilie, Bursa generala a locurilor de munca. Manifestarea va fi gazduita la Slatina de Casa de Cultura a Sindicatelor si va fi organizata in colaborare cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Olt. AJOFM Olt a comunicat si datele la care se vor desfasura si celelalte editii ale acestor tirguri de joburi: 9 mai – Bursa locurilor de munca pentru romi, 6 iunie – Bursa persoanelor cu handicap, 12 septembrie – Bursa absolventilor.

Proiectile gasite in stare de functionare

Doua proiectile in stare de functionare au fost depistate in judetul Olt, joi, 27 martie. Primul a fost gasit de un cetatean pe malul piriului Dirjov, pe raza comunei Brebeni si a fost ridicat de lucratorii Inspectoratului de Protectie Civila Olt. Ei au spus ca este vorba despre un proiectil de artilerie de calibrul 76 milimetri, in stare de functionare, si provine din cel de-al II-lea razboi mondial. Celalalt proiectil a fost gasit de doi minori care cautau fier vechi in fostul depozit de lemne si carbuni de pe raza localitatii Plesoiu. Acesta este de calibrul 100 milimetri si provine tot din cel de-al II-lea razboi mondial.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version