Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Cimitirul Craiova-Nord are nevoie de transformator pentru nocturna

Regia de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova continua lucrarile de amenajare a Cimitirului Craiova-Nord. Potrivit directorului general Ilie Badescu, acesta va fi, la final, unul dintre cele mai moderne din oras si dintre cele mai solicitate, avind in vedere ca, in prezent, celelalte sint suprapopulate. Cimitirul va avea alei betonate, spatii verzi si iluminat nocturn. In privinta ultimei investitii, Ilie Badescu a precizat: „Fondurile necesare sint destul de mari. Pentru a putea pune in functiune instalatia, avem nevoie de un transformator de mare putere, pentru achizitionarea caruia ne trebuie circa 300 de milioane de lei. Speram sa primim acesti bani din bugetul local“

(B.G.)

250 de familii de mineri vor fi mutate in Bumbesti Jiu

Peste 250 de familii de mineri din Gorj vor fi mutate din mai multe zone miniere in orasul Bumbesti Jiu. Ortacii vor lucra patru ani la amenajarea hidroenergetica a riului Jiu. Acestia vor fi angrenati in special in saparea de tuneluri subterane, care vor totaliza peste 20 de kilometri. Conform proiectului de amenajare hidroenergetica a Jiului, in zona Bumbesti Jiu va fi defrisata o suprafata de trei hectare de padure, aici urmind sa fie amplasata viitoarea microhidrocentrala. Ortacii care vor fi adusi in oras vor locui in caminele Uzinei Mecanice Sadu.

(E.M.)

O masina plina cu butelii s-a rasturnat linga o statie PECO

Locuitorii de pe Calea Tirgu Jiului din Drobeta Turnu Severin au fost la un pas de a fi martorii unei catastrofe, ieri-dimineata, dupa ce o masina incarcata cu butelii pline, la volanul careia se afla un minor in stare de ebrietate, s-a rasturnat. Autoturismul Dacia papuc apartinea societatii GAZ Hateg si a fost furat, potrivit politistilor de la Serviciul Circulatie, de catre fiul unuia dintre angajatii societatii. Minorul le-a declarat politistilor ca intentiona sa faca o plimbare prin municipiu. El a pierdut controlul asupra volanului, masina a parasit carosabilul si s-a rasturnat in intersectia strazilor Splai Mihai Viteazul si Calea Tirgu Jiului. Cele aproximativ 20 de butelii din autoturism au rezistat impactului. In cazul unei explozii, pagubele produse de o deflagratie ar fi putut fi imense, luind in considerare faptul ca peste drum de locul accidentului se afla o statie PECO, iar cartierul in care a avut loc incidentul este destul de populat. Minorul va fi cercetat pentru conducerea autoturismului in stare de ebrietate, dar ar putea fi acuzat si de furt, dupa ce politistii vor stabili imprejurarile in care acesta a intrat in posesia cheilor masinii.

(F.L.)

Solista de muzica populara bagata in spital de sotul gelos

Elena Birin, de 26 de ani, solista a Ansamblului Folcloric „Maria Tanase“ din Craiova, a ajuns vineri in stare grava la Spitalul de Urgenta Craiova dupa ce, in noaptea de 24 spre 25 octombrie, a fost snopita in bataie de sot. Femeia a cazut victima geloziei sotului, Liviu Birin, de 27 de ani, fara ocupatie, care a lovit-o cu pumnii si cu picioarele pina i-a rupt organele interne, leziunile produse in zona toracica si abdominala punindu-i viata in pericol. Solista trebuia sa sustina impreuna cu ansamblul folcloric recitaluri la cea de-a sasea editie a „Zilelor Craiovei“. In urma cercetarilor intreprinse, Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventiva pe 30 de zile a lui Liviu Birin, pentru savirsirea infractiunii de tentativa de omor.

(B.G.)

Exit mobile version