Acasă Local Gorj Stiri diverse

Stiri diverse

Cea mai mare biserica din Tirgu Jiu va fi sfintita peste o luna

Cea mai mare biserica din Tirgu Jiu va fi sfintita la 1 noiembrie. Lacasul de cult a fost ridicat in zona Paralela 45 si va primi mii de credinciosi din partea de sud a orasului. Sfintirea se va face in prezenta Mitropolitului Olteniei, IPS Teofan Savu, cu care administratia locala a stabilit o colaborare pentru inaltarea altor doua biserici in oras. Una dintre acestea va fi construita pentru credinciosii din zona Debarcader.

(C.C.)

Ministrul sanatatii va inaugura Policlinica de la Carbunesti

Daniela Bartos, ministrul sanatatii si familiei, va sosi vineri la Tirgu Carbunesti, pentru a taia panglica la policlinica din localitate. De asemenea, ministrul Daniela Bartos va inaugura la Tirgu Jiu aripa Spitalului Judetean „Tudor Vladimirescu“. In program mai este inclusa o intilnire cu cadrele medicale din judet. Din delegatia care o va insoti pe Daniela Bartos face parte si Eugeniu Tirlea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

(E.M.)

Dupa ce a irigat, SNIF Mehedinti nu poate recupera banii

Societatea Nationala pentru Imbunatatiri Funciare (SNIF) Mehedinti nu a recuperat de la asociatiile utilizatorilor de apa, pentru care au prestat servicii de irigatii in acest an, decit aproximativ o treime din sumele pe care acestea trebuia sa le plateasca. Potrivit directorului SNIF Mehedinti, Cristian Pavel, din aproximativ un miliard de lei, au fost recuperate 375 de milioane de lei: „Pentru a recupera din acesti bani, s-au luat masuri juridice si de a nu incheia contracte pentru anul viitor cu rau-platnicii“.

(F.L.)

Pacientii Spitalului Judetean Slatina vor avea propria lor biserica

Pacientii Spitalului Judetean din Slatina se vor putea ruga in propria lor biserica in citeva saptamini. Cu sprijinul financiar a citorva firme puternice din municipiu, in curtea din spate a spitalului a inceput amenajarea unei capele bisericesti. Capela, care va purta hramul Sfintului Vasile cel Mare, va ocupa o suprafata de circa 60 de metri patrati, iar contravaloarea amenajarii sale a fost estimata la aproape trei miliarde de lei. Directorul adjunct al spitalului slatinean, dr. Sorin Flaviu Lesnic, a declarat: „Noi organizam oricum slujbe religioase in fiecare zi de duminica si de sarbatori, dar in holul mare al spitalului, care s-a dovedit a fi un loc prea mic pentru un numar atit de mare de credinciosi citi veneau la aceste slujbe“. In capela Sfintul Vasile cel Mare va sluji preotul Gheorghe Delureanu. Lucrarile vor fi finalizate in citeva saptamini.

(M.M.)

Sediul PSD Gorj va fi transformat in gradinita

In actualul sediu al PSD Gorj se va deschide o gradinita. Spatiul a fost solicitat de Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, conducerea PSD urmind sa se mute in alta cladire. In urma cu trei saptamini, Primaria Tirgu Jiu a inceput lucrarile de amenajare a unei gradinite si in sediul Partidei Romilor Gorj, nefiind gasit un alt spatiu. Nicolae Mergea, inspectorul scolar general, a spus ca spatiile care vor deveni gradinite vor fi preluate prin hotarire de consiliu local si ca in acestea se vor desfasura activitati incepind chiar din acest an.

(E.M.)

Petrecere pentru batrinii din Telesti

Pentru toti batrinii din localitatea Telesti – Gorj, primaria organizeaza astazi o petrecere, la care au fost invitati sa participe virstnicii de peste 70 de ani. In comuna exista aproximativ 200 de batrini care au depasit virsta de 80 de ani, acestia fiind asteptati la primarie de o formatie de muzica populara. „Am cheltuit si noi ceva bani. E pentru prima data cind se face asa ceva. Am cumparat suc, am adus si formatia asta. Nu stiu cind batrinii nostri vor mai avea parte de o astfel de petrecere“, a spus Constantin Draghici, primarul localitatii.

(E.M.)

Locuri de munca pentru romi

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) si Partida Romilor Gorj au semnat un protocol de colaborare care prevede infiintarea de locuri de munca pentru romi. Nelu Pavel, liderul Partidei Romilor, filiala Gorj, a contactat mai multe societati comerciale, care s-au aratat interesate sa le ofere slujbe cetatenilor de aceasta etnie. „Exista mai multe programe la AJOFM, prin care aceasta institutie se obliga sa plateasca salariul pe un an si sa-i acorde angajatorului si alte facilitati. In comunitatea noastra, doar 5% dintre romi sint angajati in baza unor contracte de munca“, a afirmat Nelu Pavel.

(E.M.)

Agresat cu spray-ul paralizant, in mijlocul strazii

Pleniceanu Remus Adrian, de 26 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost acostat duminica de patru indivizi, ramasi initial necunoscuti, care l-au deposedat de doua milioane de lei si alte bunuri, prin folosirea unui spray lacrimogen. Politistii i-au depistat pe agresori, in persoana lui Lungu Draghi, de 27 de ani, Radu Liviu, de 25 de ani, Patulescu Liviu, de 20 de ani, din Drobeta Turnu Severin si Coman Nicu, de 27 de ani, din comuna Cujmir-Mehedinti. Cercetarile continua, cu autorii in stare de retinere.

(F.L.)

Exit mobile version