Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Si-a „mingiiat“ sotia cu un lemn

Tudorita Paduraru, de 29 de ani, din Craiova, a fost batuta miercuri seara de sotul ei. Ion Paduraru, de 32 de ani, si-a lovit sotia cu o scindura din gard, aplicindu-i mai multe lovituri peste fata, brate si picioare. In urma leziunilor suferite, Tudorita Paduraru a fost internata in Clinica de Chirurgie Buco-maxilo-faciala a Spitalului de Urgenta Craiova, cu traumatism cranio-facial si multiple leziuni pe suprafata corpului. Desi este constienta, victima a preferat sa nu vorbeasca despre cele intimplate. Inspectorul Sorin Tulpan, de la Sectia de Politie nr.1 Craiova, a declarat ca se fac cercetari, urmind ca, in functie de rezultatele medico-legale, sa fie dispuse masurile corespunzatoare impotriva lui Ion Paduraru.

(S.T.)

Berceanu a cazut in butoiul cu comina

Un barbat din Macesu de Jos – Dolj a ajuns miercuri seara la spital cu mai multe coaste fisurate, in urma unui accident mai putin obisnuit, petrecut in propria gospodarie. Ion Berceanu, de 75 de ani, si-a adus aminte ca a pus mai demult la pastrat in pivnita un butoi de plastic plin cu comina si si-a zis ca ar cam fi vremea sa se apuce de prepararea tuicii. Asa ca miercuri dupa-amiaza a coborit in pivnita. In timp ce se poticnea sa scoata butoiul afara, batrinul a alunecat, antrenind in cadere si recipientul. Berceanu isi aminteste ca s-a ranit la piept, dar nu intelege cum a nimerit cu capul in butoiul rasturnat. „Cind m-am ridicat de acolo, nu mai puteam de piept si de sale, dar imi parea rau de bunatatea de comina risipita pe jos. Am iesit apoi singur din beci, ca nu avut cine sa ma ajute, ai mei fiind plecati de acasa. De dureri nu am scapat, asa ca mai tirziu, cind a venit fiu-meu, m-a dus la spital“, a povestit victima. Ion Berceanu a fost internat in Clinica de Chirurgie Toracica a Spitalului de Urgenta din Craiova.

(S.T.)

Ce-ti faci cu mina ta se cheama lucru manual

Trei tineri din judetul Olt se pot lauda deja cu o „experienta profesionala“ de invidiat. Viorel Petrisor Coman, de 15 ani, din comuna Potcoava, Vasile Urzeanu, de 13 ani, si Cristian Popa, de 12 ani, din orasul Bals, toti fara „ocupatie“ si cu antecedente penale, sint cercetati de politisti dupa ce, in noaptea de 27 spre 28 august, au fost din nou prinsi in timp ce furau. De data aceasta, pagubit era Gheorghe Ciobanu, din Bals, care a fost la un pas de a ramine fara mai multe bunuri din masina sa Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare OT-58-TCH, pe care o parcase neglijent linga parcul din localitate. Cercetarile efectuate de politisti au scos la iveala ca tinerii amatori de senzatii tari mai dadusera iama, in aceeasi noapte, prin alte… sase autoturisme parcate pe raza orasului. Mai mult decit atit, in aceasta luna se pare ca ei au mai comis doua furturi din autoturisme, fapte care se aflau in evidentele politistilor, cu autori necunoscuti. Prejudiciul total, in valoare de zece milioane de lei, a fost recuperat in proportie de 80%. Politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale a celor trei minori.

(M.M.)

Imprudenta in conducerea carutei l-a costat o bataie zdravana

Un barbat din comuna Virvoru de Jos – Dolj a fost snopit in bataie de doi motociclisti, pentru ca era sa treaca peste ei cu caruta. Viorel Manea, de 24 de ani, se intorcea marti seara de la munca si in dreptul scolii din localitate, era sa dea cu caruta peste doi motociclisti. Din fericire, barbatul a reusit sa struneasca in ultima clipa armasarii, evitind coliziunea. Caruta s-a oprit la citiva centimetri de motocicletele fratilor Sorin Dumitru, de 18 ani, si Nicusor Dumitru, de 21 de ani, care nu s-au amuzat deloc de isprava consateanului lor. Au sarit pe Viorel si l-au snopit in bataie cu niste blani rupte dintr-un gard aflat la indemina, dupa care au fugit. Politistii din Virvoru de Jos au incercat in zadar sa dea de fratii Dumitru, care au disparut fara urma din localitate. „Le vom lua declaratii cind se vor intoarce acasa. Pina atunci vom continua cercetarile, urmind ca, in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale care i se vor acorda victimei, sa fie luate masurile legale corespunzatoare“, a declarat agent sef Alexandru Balaceanu, adjunctul sefului de post din Virvoru de Jos.

(S.T.)

L-a accidentat si apoi a fugit

Un barbat care venise sa-si viziteze parintii din satul Gradiste, comuna Ganeasa – Olt, a fost accidentat grav in noaptea de 28 spre 29 august de catre un automobil al carui proprietar a fugit apoi de la locul faptei. Ion Vanghelie, de 59 de ani, din Craiova, tocmai se angajase, fara sa se asigure, in traversarea drumului in dreptul km 38+700 de pe DN 64, cind a fost izbit de un autovehicul. Desi Ion Vanghelie nu s-a mai ridicat de la pamint, conducatorul auto a preferat sa paraseasca locul accidentului decit sa-si asume responsabilitatea. Victima a fost internata la Spitalul Judetean din Slatina cu diagnosticul traumatism cranian, fractura deschisa gamba si coapsa stinga. Seful Politiei Rutiere Olt, comisar Ovidiu Cepareanu, a declarat ca toti lucratorii departamentului au fost angrenati in actiunea de identificare a autorului respectivului accident. Pentru ca a fugit de la locul accidentului, autorul faptei risca sa stea dupa gratii intre doi si sapte ani.

(M.M.)

Severinean trimis in judecata pentru parasirea locului accidentului

Politistii severineni au propus trimiterea in judecata a lui Olaru Walter pentru savirsirea infractiunii de parasire a locului accidentului fara instiintarea organelor de politie. In data de 26 aprilie, in timp ce conducea un autoturism Dacia, acesta nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism, condus regulamentar de Anca Marius, dupa care a parasit locul accidentului si s-a intors dupa aproximativ o ora. In urma accidentului, a rezultat ranirea unei femei.

(F.L.)

Exit mobile version