Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Patru romi din Slatina au mincat seminte de ricin

Medicii de la Spitalul Judetean Slatina au fost marti seara martorii unui caz mai putin obisnuit. Patru romi din localitate au fost adusi cu ambulantele la Sectia urgente avind diagnosticul „intoxicatie alimentara“. Conform declaratiilor medicilor care i-au primit pe cei patru, acestia mincasera seminte… de ricin. Trei dintre pacienti erau frati. Este vorba despre Florinel, de 28 de ani, Gheorghe, de 17 ani, si Costinel Balarau, de 24 de ani. Impreuna cu ei a mai fost adusa si Daniela Mircea, de 24 de ani. Cei patru, care munceau cu ziua la un patron din Slatina, au consumat semintele de ricin deoarece… le era foame, iar seful uitase sa mai vina cu mincarea, asa cum se stabilise initial. Pacientii au fost adusi la spital avind varsaturi, dureri abdominale, ameteli si diaree. Medicii spun ca semintele de ricin sint foarte toxice pentru organismul uman, putind provoca chiar moartea.

(M.M.)

Depozitele de gunoi, desfiintate de Garda de Mediu Gorj

Garda de Mediu Gorj a desfiintat zilele trecute zece depozite de deseuri amplasate in orasul Tirgu Carbunesti si in localitatile invecinate. Seful garzii, Nicolae Giorgi, a declarat: „Gunoaiele sint aruncate peste tot. Acest lucru se intimpla in toate localitatile din judet. Depozitele de deseuri se gasesc la capetele de pod, in zona blocurilor si in spatiile verzi. Actiunea de desfiintare a acestora este permanenta“.

(M.C.H.)

Gestionar arestat pentru frauda

Procurorii slatineni au inceput urmarirea penala impotriva lui Marin Gheorman, de 27 de ani, din localitate, pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune, fals intelectual, uz de fals si neglijenta in serviciu. Acesta este acuzat ca, in perioada noiembrie 2001 – aprilie 2002, a abuzat de functia sa de gestionar al unui punct de lucru din municipiu al SC POTACO SERV SRL Craiova, cauzind firmei un prejudiciu total de 240 de milioane de lei. Marin Gheorman si-a dus „la bun sfirsit“ planul prin utilizarea mai multor documente contabile, insusirea unor sume de bani si manipularea necorespunzatoare a valorilor materiale.

(M.M.)

Dintr-o infractiune in alta

Ionut Coada Lucian, de 22 de ani, din satul Valea Copcii, comuna Simian – Mehedinti, aflat intr-o stare avansata de ebrietate, a provocat scandal intr-un café-bar din localitate, in seara de 23 iulie, aducind injurii si amenintari la adresa consumatorilor. La interventia lui Vasile Surdu, client al localului, care a dorit sa aplaneze conflictul, agresorul a luat din caruta sa o coasa si a incercat sa-l loveasca pe acesta. Nu a reusit insa si, in cele din urma, s-a lasat pagubas. Mai mult, el a plecat cu caruta spre casa, dar, la mai putin de 200 de metri de café-bar, a acrosat autoturismul Dacia, cu numarul de inmatriculare MH-02-SLL, condus regulamentar de Ion Cirstea, din Drobeta Turnu Severin. Politistii din Simian au reusit sa-l retina pe scandalagiu si sa-l introduca in arestul IJP Mehedinti, pe baza de proces-verbal. Ionut Lucian Coada este acuzat de savirsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si incalcarea prevederilor Legii 61/1991, urmind sa fie prezentat Judecatoriei Drobeta Turnu Severin.

(F.L.)

S-a inecat la 12 ani

Un copil din comuna Movileni – Olt a fost gasit inecat de citeva rude pe 23 iulie, in jurul orei 20.00, in barajul de pe izlazul comunal. Ionut Nicolae Uimeanu avea 12 ani si dorise sa incheie ziua cu o baie buna in locul preferat de toti prietenii lui din comuna – la baraj. Din pacare pentru el, baia s-a transformat intr-o tragedie. Politistii au dispus efectuarea necropsiei, in vederea stabilirii cauzei mortii.

(M.M.)

Politistii mehedinteni au prins un iesean urmarit general

Mihai Adiciu, din judetul Iasi, a furat in noaptea de 24 spre 25 iunie un cazan de tuica, bauturi alcoolice si produse alimentare, in valoare de 20 de milioane de lei, din locuinta lui Marian Iordachiu, din comuna Sisesti – Mehedinti, unde invinuitul presta munci agricole. Autorul urmeaza sa fie cercetat in stare de libertate de politistii municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru savirsirea infractiunii de furt calificat. El fusese dat in urmarire generala deoarece se sustragea cercetarilor.

(F.L.)

Exit mobile version