Acasă Local Dosarul fostului sef al Corpului Gardienilor Publici Olt a intrat in linie...

Dosarul fostului sef al Corpului Gardienilor Publici Olt a intrat in linie dreapta

Lucratorii din cadrul Serviciului de Cercetare Penala al Inspectoratului Judetean de Politie Olt au definitivat ieri verificarile in dosarul penal care il are ca protagonist pe fostul sef al Corpului Gardienilor Publici Olt, Dorel Vochin. De asemenea, in cadrul aceluiasi dosar au mai fost inclusi si complicii acestuia, respectiv Adrian Sorin Jianu, de 36 de ani, lichidatorul judiciar al SC SUINPROD SA Caracal, si Paraschiva Cernatescu, de 43 de ani, fosta contabila la CGP Olt. Daca vor fi gasiti vinovati, cei inculpati in acest dosar risca sa stea ani buni la „racoare“. Perioada cea mai mare i-ar putea fi „rezervata“ lui Dorel Vochin, care ar putea petrece in spatele gratiilor intre 10 si 20 de ani.

Lupul paznic la oi

Cel care tine capul de afis al dosarului penal mentionat, Dorel Vochin, este acuzat ca, in perioada februarie 2001-februarie 2002, in calitatea sa de instructor-sef al Corpului Gardienilor Publici Olt, a incasat de la societatea comerciala SUINPROD SA din Corabia (mai exact – de la persoana care fusese desemnata lichidator judiciar al firmei, Adrian Sorin Jianu), precum si de la alte societati comerciale din judet, o suma totala de peste 2,4 miliarde de lei. La incasarea sumelor, Dorel Vochin spunea firmelor pagubite ca banii incasati reprezinta contravaloarea prestatiei de paza. Fostul sef al CGP Olt incasa astfel banii, dar nu ii depunea la sediul unitatii, ci in buzunarul propriu. Pentru banii incasati, el a eliberat mai multe chitante dintr-un carnet de chitante neinregistrat pe care il primise de la complicele sau, Adrian Sorin Jianu. Pe chitantele taiate era aplicata stampila CGP Olt. Cercetarile politistilor au scos la iveala si faptul ca, in aceeasi perioada, Dorel Vochin si-a insusit din patrimoniul institutiei pe care o patrona si bunuri in valoare de 22.134.000 de lei.

Dictonul celor implicati in acest caz: „Hai sa dam mina cu mina…“

In ceea ce o priveste pe contabila Paraschiva Cernatescu, se pare ca aceasta a intocmit, la ordinul sefului (Dorel Vochin – n.r.), un ordin de plata cu care a reusit sa vireze in contul unei firme oarecare din Slatina, SC ZAVELCA ORIENT-EXPRES SNC, suma de 100 de milioane de lei, fara sa verifice daca plata era sau nu justificata cu documente legale.

Toate cele trei persoane implicate sint cercetate sub aspectul savirsirii infractiunilor de delapidare, complicitate la delapidare, neglijenta in serviciu, fals intelectual si uz de fals. Cei trei au produs CGP Olt un prejudiciu de aproape 2,6 miliarde de lei. Ieri, 16 iulie, dosarul in cauza a fost inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Olt cu propunerea de trimitere in judecata a celor trei. Daca vor fi gasiti vinovati, cei inculpati in acest dosar risca sa stea ani buni la „racoare“. Perioada cea mai mare i-ar putea fi „rezervata“ lui Dorel Vochin, care ar putea petrece in spatele gratiilor intre 10 si 20 de ani.

Fostul sef al CGP Olt, Dorel Vochin, este cercetat in acest caz in stare de arest, situatie in care se afla inca din 10 aprilie, de cind pe numele sau a fost emis un mandat de arestare. Cu o zi inainte, pe 9 aprilie, acesta a fost retinut la Vama Bors chiar in momentul in care intentiona sa paraseasca tara.

Exit mobile version