Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Accident de circulatie cauzat de viteza

Un accident de circulatie, soldat cu ranirea grava a unei persoane, s-a produs in seara de 7 iulie, in jurul orei 23.00, pe DN 67, in localitatea Bredina- Baia de Arama. Dumitru Pilut, de 31 de ani, din Baia de Arama, conducind cu viteza neadaptata un autoturism Dacia Break, apartinind societatii comerciale TRANSFAG Forest Baia de Arama, a derapat intr-o curba si, parasind partea carosabila, s-a rasturnat cu masina. Accidentat, soferul a fost transportat la Spitalul Judetean Mehedinti cu traumatism cranio-cerebral deschis.

(F.L.)

Au furat instrumentele lautarilor

Trei gorjeni din localitatea Cilnic au furat o parte din instrumentele unor lautari care mergeau la un botez in comuna. Simbata dupa-amiaza, Grigore Mihu, Vasile Drula, Camelia Pruna si Aurel Ciugu au reclamat la Politia din Cilnic ca, in timp ce se deplasau la un botez unde fusesera solicitati ca muzicanti, au ramas fara o orga YAMAHA si fara o boxa. Ilie Uta, de 68 de ani, pensionar, dupa ce i-a privit mai bine pe lautari, si-a adus aminte ca in urma cu un an le vinduse acestora un porc, fara sa isi primeasca banii. El nu a stat prea mult pe ginduri si si-a facut singur dreptate, ducind acasa orga si boxa. In urma extinderii cercetarilor s-a descoperit ca atacul fusese atent planuit impreuna cu Ioan Vladoiu, de 48 de ani, maistru la SC LAFARGE SA, si el pagubit in acelasi mod, si cu Carmen Uta, de 33 de ani, inspector in cadrul Directiei Financiare Gorj. Ilie Uta si Ioan Vladoiu au fost arestati, fiind cercetati pentru comiterea infractiunilor de tilharie si distrugere. Carmen Uta este cercetata in stare de libertate. Prejudiciul in valoare de 42.000.000 de lei a fost inapoiat pagubitilor.

(E.M.)

Un incendiu a distrus combina primarului din Coteana-Olt

Victor Dima, primarul comunei Coteana din judetul Olt, a ramas fara singura combina agricola cu care executa lucrarile specifice prin comuna si la societatea agricola SC COMCEREZ SA Coteana, unde este actionar. Un incendiu provocat de un scurtcircuit la instalatia electrica i-a distrus acestuia combina marca Class 80. Soferul care era la volan in acel moment, in loc sa aiba prezenta de spirit de a face ceva pentru a stinge incendiul care se intindea vertiginos in cabina, s-a speriat si a rupt-o la fuga peste cimp dupa ajutoare. Pompierii militari din Slatina au venit, dar prea tirziu. Paguba a fost estimata la circa 70 de milioane de lei. Acum, lui Victor Dima nu i-a mai ramas altceva de facut decit sa-si cumpere o alta combina. Ciudat este ca primarul, de profesie inginer agricol, desi cunostea ca un asemenea utilaj nu trebuie folosit fara sa fie asigurat cit de cit, nu dotase combina nici macar cu clasicul stingator. Despre asigurare la o societate de profil ce sa mai vorbim! Acesta este primul incendiu izbucnit in acest an in timpul campaniei agricole de vara.

(M.M.)

Tentativa de suicid din cauza alcoolului

Ecaterina Gogoci, de 64 de ani, din orasul Piatra Olt, fiind intr-o stare avansata de ebrietate, a incercat sa se spinzure pe 7 iulie cu o fringhie pe care a legat-o de grinda garajului din curte. Batrina a fost salvata insa in ultimul moment de catre fiica sa, Ioana Bacanasu. Aceasta, impreuna cu o vecina, au reusit sa ii desfaca fringhia innodata in jurul gitului. Femeia a fost internata la Spitalul Judetean din Slatina cu diagnosticul „tentativa de suicid prin spinzurare, coma alcoolica, stare acceptabila“.

(C.R.)

Tigarile aruncate la intimplare si jocul copiiilor cu focul – cauze majore ale incendiilor

Neatentia si neglijenta populatiei in manevrarea obiectelor incendiare au determinat interventia pompierilor militari din Olt, in ultimele trei luni, in 81 de cazuri. Dintre acestea, patru au avut loc in judetul Dolj, unde pompierii olteni au fost mai rapizi decit colegii lor. Cele mai multe incendii – 63 – au avut loc in cadrul gospodariilor particulare, iar zece au fost la institutii publice. Totalul pagubelor cauzate de incendii se ridica la aproximativ 1,3 miliarde de lei. Flacarile au provocat si moartea a trei persoane. Motivul cel mai des intilnit care a dus la izbucnirea incendiilor a constat in lasarea focului deschis si nesupravegheat (33,33% din situatii), urmat de instalatiile electrice defecte sau uitate sub tensiune (14,8%) si jocul copiilor cu focul si fumatul, care reprezinta 13,58% din cazuri. Comandantul Grupului de Pompieri „Matei Basarab“ al judetului Olt, lt.col. Gheorghe Nastasie, a declarat ca populatia continua sa acorde o prea mica importanta masurilor de combatere si prevenire a incendiilor.

(M.M.)

Un mehedintean a ramas fara nas dupa ce a fost muscat de propriul cal

Constantin Tudosie, de 65 de ani, din localitatea Smadovita – Mehedinti, a ramas fara nas simbata, dupa ce a fost muscat de propriul cal. Batrinul se intorcea de la cimp cu caruta, in jurul orei 17.00, iar calul s-a speriat si a tras caruta intr-o parte a drumului. Barbatul a coborit din caruta, s-a apropiat de cal, dar acesta l-a muscat de nas. Transportat de urgenta la Spitalul Judetean Mehedinti, medicii au constatat ca pacientul are nevoie de o interventie chirurgicala mai dificila si au decis sa-l trimita pe Constantin Tudosie la Spitalul Judetean din Craiova.

(F.L.)

Societate slatineana inselata de un patron din Galati

Inspectoratul Judetean de Politie Olt a definitivat cercetarile in cazul lui Vasile Ciuca, de 37 de ani, din comuna Brahasesti – Galati. Acestuia i-a fost intocmit dosar penal pentru savirsirea infractiunii de inselaciune. Vasile Ciuca este acuzat ca, in luna februarie a abuzat de calitatea sa de administrator la SC ARIANNE TRADING SRL din Galati si ca a aprovizionat de la SC DELTA PRIMA SRL din Slatina piese auto in valoare de 328,1 milioane de lei. Pentru acesta, el a emis, pe 24 februarie, un bilet la ordin cu data scadenta pe 5 aprilie fara a avea disponibil in cont. Vasile Ciuca este cercetat in stare de arest preventiv.

(M.M.)

Frauda fiscala de sute de milioane de lei

Politistii slatineni au definitivat zilele trecute cercetarile in cazul lui Nicolae Pitur, de 39 de ani, din Slatina. Acesta este acuzat ca, in calitate de administrator la SC NICSAN SRL din Slatina, a aprovizionat in luna iunie 2001 de la SC DACOM Slatina teava de diferite dimensiuni in valoare de 300 de milioane de lei. El a emis o fila cec fara a avea disponibilul inscris in cont, desi cunostea ca instrumentul de plata respectiv era retras din circulatie, iar firma lui se afla si sub interdictie bancara.

(M.M.)

Pompier prins cu gazolina furata

Un pompier gorjean a fost prins cu gazolina furata chiar de la locul unde era angajat. Constantin Sirbu, de 29 de ani, din Jupinesti, pompier la Schela Petroliera Turburea, a fost arestat de politistii gorjeni care i-au gasit 32 de litri de gazolina in autoturismul Dacia cu care se intorcea de la locul de munca. Pompierul, care a declarat ca a furat gazolina de la statia de etanizare a SP Turburea, este cercetat pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

(E.M.)

Concubina i-a furat televizorul

Nicolae Ivancea din Rovinari s-a trezit cu apartamentul spart din care ii fusese luat televizorul color si suma de trei milioane de lei. Politia a descoperit ca autoarea furtului este Maria Calin, de 27 de ani, din Farcasesti, concubina lui Nicolae Ivancea. Inainte de a pleca din apartamentul concubinului ei, femeia s-a gindit sa nu se intoarca acasa cu mina goala, si, ajutata de cei doi copii, a luat televizorul si banii pe care i-a gasit prin casa. Maria Calin este cercetata de catre procurorii din Tirgu Jiu. (E.M.)

Exit mobile version