Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Trei tinere au fost returnate de la granita dintre Austria si Italia

Anisoara Stefan, de 29 de ani, din localitatea Girla Mare, Marioara Gogu, de 31 de ani, din aceeasi localitate, si Marioara Dumitru, de 35 de ani, din Scapau au iesit legal din Romania prin Vama Nadlac, unde au platit unei calauze suma de 400 de marci fiecare, pentru a fi trecute in Austria si de acolo in Italia. Calatoria s-a oprit la granita dintre Austria si Italia, unde autoritatile le-au retinut pe tinere si le-au returnat in tara. Serviciul Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti cerceteaza cazul. Ele vor fi prezentate Parchetului, urmind sa raspunda penal pentru savirsirea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei unui stat strain.

(D.L.)

Accident de munca la Termocentrala Turceni

Doi muncitori de la Termocentrala Turceni au vazut moartea cu ochii in momentul in care o gramada imensa de tevi s-a prabusit peste ei. Constantin Gugu, de 41 de ani, din Argetoaia, si Ion Ciontu, de 48 de ani, din Fratostita, angajati ai Sucursalei Electrocentrale Turceni, au devenit ieri-dimineata victime nevinovate ale unui accident de munca. Legatura de tevi purtata de o macara pe deasupra lor s-a desfacut, nefiind asigurata corespunzator, iar tevile au picat de la vreo 40 de metri peste cei doi muncitori. Gugu si Ciontu se pot considera norocosi, pentru ca tevile doar i-au „sters“, fara a-i nimeri in plin. S-au ales totusi cu traumatisme cranio-cerebrale si rani la nivelul bratelor, in urma carora au fost internati in Sectia neurochirurgie a Spitalului Clinic nr. 1 Craiova. Conducerea unitatii a dat dispozitii ca nici o informatie despre cauzele accidentului sa nu fie data publicitatii, responsabilul cu protectia muncii raspindind ideea ca victimele s-au ales doar cu „citeva zgirieturi“.

(A.D.)

Un constantean s-a oprit cu autotractorul in pasajul Balota

Stamate Nicu, din Constanta, in timp ce conducea autotractorul marca Iveco, cu numarul de inmatriculare CT-71-ROX, in seara zilei de 28 aprilie, s-a oprit brusc, pe dealul Balota, la trecerea pe sub pasajul de cale ferata. El venea de la Constanta si se indrepta spre Caransebes. Desi, inainte de a patrunde in pasaj, exista un indicator care limita inaltimea la 4,15 m, Stamate Nicu nu l-a observat si, avind inaltimea autovehiculului de 4,5 m, a lovit cea de-a doua traversa de protectie, care s-a rupt si a cazut pe cabina autotractorului, avariindu-l in proportie de 80 %. Din fericire, constanteanul a scapat cu viata, insa s-a ales cu o sanctiune contraventionala pentru nerespectarea indicatorului.

(F.L.)

Tinar lovit in cap cu sapa

Nicolae Gontila, de 27 de ani, din comuna Amarastii de Sus – Dolj, a primit de Florii o sapa in cap, in fata barului din localitate. Nicolae povesteste ca a plecat cu fratele sau, Florin Gontila, de 23 de ani, prin sat si, cum era sarbatoare, au vrut sa se opreasca sa bea o bere. In bar erau opt persoane, despre care el a spus ca sint cunoscuti ca mari cutitari, cu dosare la politie. Fratii au fost acostati de Ion Rosca si de Victor Begu, care si-au parasit prietenii de pahar. Gontila spune ca, in urma cu trei saptamini, tatal sau, Dumitru Gontila, de 56 de ani, i-a luat lui Victor Begu un cutit, impiedicindu-l sa raneasca pe cineva. De atunci, familia lor a fost terorizata in repetate rinduri de Begu, care de cite ori ii intilnea le cerea cutitul, asa cum s-a intimplat si de Florii. Vazind ca e rost de scandal, mezinul a rupt-o la fuga, in timp ce fratele sau a fost lovit cu sapa in cap de Victor Begu. Nicolae a mai zis ca a anuntat postul de politie din comuna, dar nu l-a luat nimeni in seama „ca erau toti la chef“. Am incercat sa aflam amanunte de la Politia din Amarastii de Sus, dar am fost refuzati deoarece: „se fac cercetari“.

(M.N.)

Exit mobile version