Acasă Local Gorj Stiri diverse

Stiri diverse

Hotul s-a ascuns sub pat

Victor Zaroniu, din comuna Simian, a fost retinut de politistii din localitate pentru savirsirea infractiunii de violare de domiciliu si tentativa de furt calificat. Pe 30 martie, in jurul orei 12.00, Zaroniu a patruns in locuinta lui Mihai Rascota, de 75 de ani, din Simian, cu intentia de a sustrage bani. Batrinul avea in casa, ascunsa sub o saltea, aproximativ suma de 8 milioane de lei. Vecina lui Mihai Rascota l-a observat insa pe intrus si a anuntat alti doi cetateni. Acestia l-au surprins pe Zaroniu, ascuns sub un pat, l-au retinut si au anuntat politia.

(F.L.)

A murit in timp ce urca pe scari

Un barbat din Tirgu Jiu a murit in timp ce urca pe scarile din blocul in care locuia. Ion Dogaru, de 65 de ani, a fost gasit de catre vecini, care au anuntat imediat politia. Rudele celui decedat au spus ca, in ultima vreme, Ion Dogaru se tot plingea ca se simte rau, fiind internat in urma cu citeva luni in spital. Cadavrul a fost transportat la morga din Tirgu Jiu pentru efectuarea necropsiei.

(E.M.)

Un sofer fugar a fost arestat pe un cimp

La doua zile dupa ce a fugit de la locul unui accident rutier, unde a lasat doi raniti si un mort, Dumitru Bara, de 27 de ani, din Baia de Fier, a fost prins de catre politistii gorjeni. Acesta a fost gasit, in stare de soc, pe un cimp, aflat la un kilometru de comuna Polovragi, loc in care s-a produs accidentul. In urma impactului dintre autoturismul Audi, condus de Dumitru Bara, si un pom aflat pe marginea drumului comunal, a decedat Octavian Badulescu, de 22 de ani, si Dragos Guran, de 16 ani, acesta din urma nemaiputind fi salvat de catre medicii de la Spitalul Judetean Tirgu Jiu. Cel de-al treilea ocupant al masinii, Alina Deaconescu, de 21 de ani, s-a ales cu rani usoare.

(E.M.)

A incendiat casa parintilor

Pompierii militari din Tirgu Jiu au intervenit duminica pentru a stinge un incendiu izbucnit la locuinta lui Constantin Drugu, din comuna Lelesti. Focul a fost pus chiar de fiul acestuia, care s-a jucat cu chibriturile si a aprins un adapost de animale al carui acoperis a ars pe o suprafata de zece metri patrati. Incendiul a cupris si acoperisul casei, distrugindu-l pe o suprafata de 15 metri patrati. Pagubele inregistrate au fost estimate la 17.000.000 de lei.

(C.C.)

Cercetat pentru abuz in serviciu

Victor Paulescu, directorul Directiei Silvice Mehedinti, este cercetat de politie pentru abuz in serviciu. El este acuzat ca a prejudiciat societatea cu 2,5 miliarde de lei, incalcind ordinul nr. 157/2001 al ministrului apelor si padurilor, care prevedea ca nu se furnizeaza masa lemnoasa fara plata. Paulescu a aprobat furnizarea de material lemnos, catre SC CARALIA SRL din Constanta, in valoare de 2,5 miliarde de lei, fara ca Directia Silvica Mehedinti sa incaseze banii pe cantitatea de lemn livrata. Victor Paulescu detine societatile CONTRANS PONOR SRL, administrata de mama sa, si SC TRANSFAG FOREST SRL Baia de Arama, prin care se pare ca s-a efectuat transportul de material lemnos catre societatea din Constanta. Cercetarile in acest caz sint continuate de catre politistii mehedinteni.

(F.L.)

Gainari trimisi in judecata

Cercetarile in dosarul penal privind inculpatii Nicolae Raducan, de 23 de ani, agricultor, si Marcel Raducan, de 20 de ani, agricultor, ambii din comuna Gruia-Mehedinti, acuzati de savirsirea infractiunii de furt calificat, au fost definitivate. In noaptea de 25 spre 26 martie, cei doi au sustras din curtea locuintei Alexandrinei Popescu, din aceeasi localitate, pasari in valoare de 4,5 milioane de lei. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate si s-a propus trimiterea in judecata a celor doi, cu invinuitul Nicolae Raducan in stare de arest preventiv.

(D.L.)

Scandalagiu din Strehaia arestat

Politistii din Strehaia au fost sesizati, in noaptea de 29 spre 30 martie, in jurul orei 4.00, ca intr-un café-bar din localitate s-a produs un scandal. Deplasindu-se la fata locului, politistii au constatat ca starea conflictuala a fost provocata de Stoenescu Constantin, de 30 de ani, din Strehaia, aflat in stare de ebrietate, care l-a lovit cu un cutit in zona abdominala pe Mitroi Dumitru, din aceeasi localitate, provocindu-i acestuia o plaga toracica. Lui Stoenescu Constantin i-au fost intocmite acte premergatoare, fiind prezentat la Judecatoria Strehaia, care i-a emis mandat de executare a inchisorii contraventionale, pentru o perioada de 45 de zile. Cel in cauza a fost introdus in arestul IJP Mehedinti.

(F.L.)

Exit mobile version