Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Eliberat din inchisoare pentru inmormintarea copiilor

Cristinel Rosmalin, tatal celor doi copii care au murit vineri intr-un incendiu, va fi eliberat astazi pentru a putea participa la inmormintarea celor doi fii ai sai. Fernando Rosmalin, de patru ani si Marian Balotescu, de opt ani, au ars de vii, dupa ce, din joaca, au aprins o pasune aflata pe raza localitatii Scoarta, Gorj. Reprezentantii Partidei Romilor Gorj au solicitat conducerii Penitenciarului Tirgu Jiu eliberarea lui Cristinel Rosmalin, condamnat cinci ani si patru luni inchisoare pentru furt de cupru. Acesta a putut fi prezent la inmormintarea celor doi copii, el primind din partea Partidei Romilor si a Primariei Scoarta un ajutor de 17.000.000 de lei.

(E.M.)

O jurista de la Muzeul Olteniei a fost arestata

Daniela Dumitru, jurista la Muzeul Olteniei din Craiova, a fost arestata la sfirsitul saptaminii trecute, fiind acuzata de savirsirea infractiunii de fals intelectual si inselaciune. In perioada mai-august 2001, ea a primit 1.500 de dolari si 40 de milioane de lei de la Victor Pirlag in schimbul unei hotariri judecatoresti false. „Anul trecut, intre Victor Pirlag si Floarea Pirvu a aparut un litigiu privind vinzarea unei suprafete de teren. In timp ce procesul era in derulare, Floarea Pirvu a decedat, iar nepoata acesteia, Ileana Florescu, a invocat dreptul de succesiune. Intre timp, Victor Pirlag a cunoscut-o pe jurista de la Muzeul Olteniei si aceasta i-a pretins diverse sume de bani, promitindu-i ca are puterea sa influenteze instanta pentru a-i da cistig de cauza“, a spus lt. col. Iancu Bita din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj. Dupa ce a primit banii, Daniela Dumitru i-a dat lui Victor Pirlag copia xerox a unei hotariri judecatoresti falsificate.

(R.G.)

S-a lovit de caldarim si a decedat

Jaba Dumitru, de 50 de ani, din Dolhasca, a decedat zilele trecute la Spitalul Clinic nr. 1 din Craiova, dupa ce, fiind in stare de ebrietate, a cazut si s-a lovit cu capul de caldarim. El era la Orsova, la cunostinta sa Nichescu Oana, din 31 ianuarie cind, plecind sa incarce o butelie si fiind sub influenta bauturilor alcoolice, s-a dezechilibrat si s-a lovit puternic in zona capului. Transportat de urgenta de catre Nichescu Oana la Spitalul Municipal din Orsova, Jaba Dumitru a fost trimis la Spitalul Judetean Mehedinti si de aici la Craiova. A decedat insa in urma complicatiilor care au intervenit. Cercetarile in acest caz continua.

(F.L.)

A ajuns la spital, in urma loviturilor primite in cap

Sorin Dumitru, de 29 de ani, din Punghina, a reclamat politistilor mehedinteni ca, in timp ce se afla la Dudasul Cernetiului, la parintii concubinei sale, a fost lovit in cap de Ghelmeceanu Felix, de 28 de ani, si de Ghelmeceanu Ionel, de 29 de ani, ambii din Dudasul Cernetiului, in urma unor discutii contradictorii. Sorin Dumitru a fost transportat la Spitalul Clinic nr. 1 din Craiova.

(D.L.)

Minora hoata

Pacioaga Nicolae, de 32 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a sesizat politistii ca in seara de 10 februarie, autori necunoscuti i-au sustras din autoturismul Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare MH-69-NYK, stationat in fata locuintei parintilor sai, din Prunisor, suma de 150 de dolari, actele apartinind societatii ACADEA SRL si alte bunuri, in valoare de sase milioane de lei. In urma cercetarilor efectuate, a fost identificata minora S.G., de zece ani, din localitate, ca fiind autoarea furtului.

(F.L.)

File cec de 1,5 miliarde fara acoperire

Politistii gorjeni l-au depistat pe Gheorghe Traistaru, de 54 de ani, din Tirgu Jiu, care a achizitionat marfuri alimentare si industriale de la diferite societati din tara, pentru care a emis file cec fara acoperire bancara. Prejudiciul creat se ridica la 1.300.000.000 de lei. Gheorghe Traistaru a fost prezentat Parchetului cu propunerea de arestare preventiva pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune, fals si uz de fals. A inceput si urmarirea penala a lui Danut Boceanu, de 39 de ani, din judetul Mehedinti, administrator la SC BONEC SRL, care se aprovizionase cu ciment de la SC LAFARGE – ROMCIM Tirgu Jiu, pentru care au emis doua file cec fara a avea disponibil in banca in valoare de 187.000.000 de lei.

(M.D.)

Exit mobile version