Acasă Local Gorj Stiri diverse

Stiri diverse

GORJ:

Trei nominalizari pentru postul de director al CNLO

Ion Vulpe, directorul Exploatarii Miniere Rosia, Gheorghe Davitoiu, directorul Exploatarii Miniere Rovinari, si Gheorghe Iliescu, directorul Directiei de conservare-valorificare din cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO), au fost nominalizati de organizatia judeteana a PSD Gorj pentru postul de director general al companiei.

Data la care Ministerul Industriei va organiza concursul pentru postul de director al CNLO nu este cunoscuta deocamdata. Indiferent de sustinerea din teritoriu, directorul general al CNLO va fi desemnat de minister dupa sustinerea examenului.

(C.C.)

Cimitirul din Stiucani va fi stramutat

Angajatii Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO) vor finaliza astazi operatiunile de stramutare a peste 300 de morminte din satul Stiucani, ca urmare a extinderii lucrarilor de exploatare miniera de linga Motru. Numarul initial al mormintelor era apreciat la 200, dar, dupa efectuarea lucrarilor de stramutare, desfasurate fara incidente, au fost descoperite multe morminte duble. Mormintele de la Stiucani au fost amplasate intr-un nou cimitir amenajat in aceeasi localitate, dar multe dintre ele au fost luate de rudele celor morti si duse in localitatile unde acestea si-au construit noi locuinte. Biserica de la Stiucani, veche de 400 de ani, urmeaza sa fie si ea amplasata in apropierea noului cimitir. Biserica este din lemn si este foarte apreciata de localnicii ramasi in sat.

(E.M.)

MEHEDINTI:

Mii de severineni vor ramine fara apa calda si caldura

Locatarii din 71 de asociatii de proprietari din Drobeta Turnu Severin vor ramine fara apa calda si caldura, incepind de miine, din cauza datoriilor prea mari la RA LOTUS, furnizoarea de agent termic din municipiu. Inca din luna octombrie, regia a facut apel la locatari sa-si plateasca din datorii cel putin pina la nivelul lunii decembrie 2000.

Desi Primaria Drobeta Turnu Severin a promis ca locuitorii municipiului vor avea caldura si apa calda in aceasta iarna, asociatiile de locatari si-au marit datoriile, in loc sa le micsoreze. „Dezinteresul multor administratori, corelat si cu neputinta familiilor sarace de a-si plati intretinerea, va face ca si locatarii care platesc la timp sa inghete de frig in aceasta iarna“, a spus viceprimarul Ilie Pisoi.

(D.L.)

OLT:

Chioscuri din incinta scolilor – inchise

Inspectia Sanitara de Stat Olt a verificat toate cele 14 chioscuri care functioneaza in incinta sau vecinatatea unor unitati de invatamint din Slatina. In urma controalelor, in patru cazuri s-a dispus suspendarea temporara a activitatii unitatilor respective din cauza nerespectarii conditiilor igienico-sanitare. Patronii chioscurilor au fost avertizati sa nu vinda produse de panificatie daca nu satisfac toate conditiile igienico-sanitare impuse de lege.

(M.M.)

Exit mobile version