Acasă Educatie Bacalaureat Unul dintre subiectele bacului la limba română, căutat pe internet în noaptea...

Unul dintre subiectele bacului la limba română, căutat pe internet în noaptea dinainte de examen

Unul dintre subiectele bacului la limba română, căutat pe internet în noaptea dinainte de examen (sursa foto: facebook dexonline)
Unul dintre subiectele bacului la limba română, căutat pe internet în noaptea dinainte de examen (sursa foto: facebook dexonline)

Ministerul Educației a declanșat o anchetă după ce au fost date publicității informații din care rezultă că subiectele probei de limba română de la bacalaureat au fost cunoscute cu multe ore înainte, informează Digi24. Concret, rezolvarea unui subiect a fost căutată pe internet înainte ca examenul să înceapă. Pagina de Facebook a site-ului dexonline a semnalat „întâmplarea și a publicat un raport al căutărilor, care au început încă de azi-noapte.

„Oare ce s-o fi dat la bac?

Editare ulterioară: am verificat logurile și aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condițiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!“.

Potrivit monitorizărilor Google, încă de duminică seară, de la miezul nopții, internauții au vrut să vadă care este sensul expresiei „de bună seamă”.

La acel moment, 42 de persoane căutau definiția acestei expresii.

Vârful căutărilor a fost atins în jurul orei 4.00 dimineața, când 100 de persoane au căutat pe Google sensul expresiei.

Au fost foarte multe căutări și în ceea ce privește cerința exactă a primului subiect de la examenul de bacalureat de astăzi, respectiv „indică sensul din text al secvenței «de bună seamă»”. Lucru care a fost căutat pe Google încă de la ora 1.00 de 34 de persoane.

Vârful căutărilor a fost la ora 3.30 și chiar astăzi de dimineață, înainte să înceapă examenul, 42 de persoane căutau pe Google răspunsul la această cerință.

Digi24 a cerut un punct de vedere la Ministerul Educației. Reprezentanții ministerului au transmis că se fac cercetări și se verifică ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la această situație.

Citește și: Strade Bauunternehmung, un constructor din Craiova, va lucra la finalizarea Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Exit mobile version