Acasă Educatie Bacalaureat Subiectele la Istorie la BAC 2020

Subiectele la Istorie la BAC 2020

Ce subiecte au primit elevii care susțin Bacalaureatul la Istorie

Candidații care au susțin miercuri proba scrisă la Istorie a examenului de Bacalaureat au de elaborat un eseu de două pagini despre practici politici adoptate în România în secolul XX, dar și să răspundă unor întrebări din texte precum „O istorie a românilor”.

Primul subiect de la proba scrisă de Istorie cuprinde două texte, „Românii, 1774-1866”, de K. Hitchins, și „Istoria ilustrată a românilor pentru tineri”, de I.A. Pop. Candidații au avut de răspuns la mai multe întrebări din aceste texte.

La subiectul doi, textul a fost „O istorie a românilor”, de I. Bulei, iar absolvenții de clasa a 12-a au avut de răspuns unor întrebări și de argumentat afirmația potrivit căreia în secolul al XIV-lea sunt organizate instituții centrale în spațiul românesc extracarpatic.

La ultimul subiect, candidații au avut de elaborat n eseu de două pagini despre practici politici adoptate în România în secolul XX.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version