Acasă Actualitate Echipa României pe locul 3 în Europa, la Olimpiada de Matematică pentru Fete

Echipa României pe locul 3 în Europa, la Olimpiada de Matematică pentru Fete

Echipa României s-a clasat pe Locul 3 în Europa și locul 6 în lume, pentru România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Florin Lixandru. Din echipa României face parte şi o elevă de clasa a XI-a din Craiova.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (European Girls’ Mathematical Olympiad) se desfăşoară, în Slovenia, la Portoroz, în perioada 13-19 aprilie.

Din echipa compusă din patru fete a acestei olimpiade face parte şi o elevă din Craiova, Gabriela Pîrvulescu, de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova. Conform datelor oficiale, în cadrul acestei olimpiade, eleva din Craiova a obţinut medalie de argint. Tot medalie de argint, au obţinut şi elevele Mara Ioana Zaharia, Aida Mitroi. Eleva Ana Boiangiu a obţinut medalie de aur. Fetele revin astăzi în  ţară.

 Eleva din Craiova, calificată şi în lotul lărgit al României

Eleva Gabriela Pîrvulescu este calificată şi în lotul lărgit al României, fiind singura reprezentantă a judeţului Dolj, care a reuşit să se califice pentru a participa la proba de baraj. Proba a fost organizată în cadrul Olimpiadei Naţionale de Matematică.

Olimpica este pregătită de profesorul Teodora Rădulescu şi are mai multe premii obţinute în perioada liceului.

Astfel, în acest an școlar Gabriela a obținut Premiul I la concursul interjudețean de Matematică ,,Gheorghe Dumitrescu”.

Anul trecut, ea a obținut locul al III-lea la concursul internațional EMC(European Mathematical Cup), secțiunea seniori, medalie de argint la concursul ,,Stelele Matematicii”, Premiul I la Concursul Plurisdisciplinar Prosoft@Nt„, medalie de argint la Olimpiada Națională de Matematică şi calificarea în lotul restrâns de seniori al României.  

Și în clasa a IX-a, Gabriela a obținut, pe lângă Premiul al III-lea la European Mathematical Cup, și medalie de argint la Olimpiada Națională “Gazeta Matematică” și prezența în lotul restrâns de seniori al României.

Citeşte şi: 12 elevi din Dolj, medaliați la Olimpiada Națională de Matematică

Exit mobile version