Acasă Actualitate 12 elevi din Dolj, medaliați la Olimpiada Națională de Matematică

12 elevi din Dolj, medaliați la Olimpiada Națională de Matematică

Anul acesta, 12 din cei 21 de elevi din Dolj, calificați la Olimpiada Națională de Matematică au obținut medalii. Astfel, au fost obținute o medalie de aur, cinci medalii de argint și 6 medalii de bronz. Elevii premiați provin de la patru școli din Craiova. Acestea sunt:Colegiul Național”Frații Buzești”, Colegiul Național”Carol I”, Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” și Școala Gimnazială ”Gheorghe Țițeica”.

Olimpiada Națională de Matematică s-a desfășurat anul acesta în trei orașe. Astfel, pentru liceu gazdă a fost Craiova. Pentru clasele a V-a şi a VI-a, olimpiada s-a desfășurat la Slobozia, iar pentru clasele VII- VIII, la Braşov. Din județul Dolj au fost 21 de participanți, dintre care șase la liceu.

În urma evaluării, 12 elevi au obținut medalii. Este vorba de o medalie de aur, cinci medalii de argint și șase medalii de bronz.

Cu ce premii s-au întors elevii de la Slobozia

Medalia de aur și Premiul II au fost obținute de o elevă de gimnaziu, la Slobozia, Ana-Teodora Chiser, elevă de clasa a III-a la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova, care a concurat clasa a V-a. Eleva a fost pregătită de profesorul Camelia Popescu.

Tot la Slobozia,elevul Radu- Ștefan Grigorie, clasa a V-a, la Colegiul Național ”Carol I” din Craiova, a obținut medalie de argint. Elevul este pregătit de profesorul Luminița Popescu.

De asemenea, elevul de clasa a V-a Bogdan Ștefan Ion de la Școala Gimnazială ”Mircea Eliade”, pregătit de profesorul Monica Matei, a obținut diplomă de onoare.

La clasa a VI-a, elevul Robert Ionuț Drăniceanu de la Școala Gimnazială ”Gheorghe Țițeica” din Craiova a obținut medalie de argint. Pentru această competiție, olimpicul a fost pregătit de profesorul Virginia Grigorescu.

Și tot de la Slobozia au revenit medaliați cu bronz, elevul Ștefan Rareș Magher de la Colegiul Național ”Frații Buzești” și elevul Rareș Ciobanu de la Colegiul Național ”Carol I”. Primul medaliat cu bronz a fost pregătit de profesorul Ramona Nălbaru, iar cel de al doilea de profesorul Gabriel Tica.

O medalie de argint și patru de bronz la Brașov

Și elevii din clasele a VIIa și a VIII-a din Dolj, care au plecat la Brașov, au performant. Olimpicii au revenit acasă cu o medalie de argint și patru medalii de bronz.

Medalia de argint a fost obținută de eleva Carina Viespescu. Olimpica este în clasa a VIII-a, la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova, fiind pregătiă de profesorul Daniela Dirnu.

Cele patru medalii de bronz au fost obținute de elevi de clasa a VII-a. Doi dintre ei învață la Colegiul Național ”Carol I” din Craiova, Bogdan Bucătaru și Ana-Teodora Grigorie. Cei doi olimpici au fost antrenați de profesorul Gabriel Tica.

Ceialți doi elevi medaliați sunt de la Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” din Craiova. Este vorba de Andrei Iordache, pregătit de profesorul Florin Benea și de Bianca Gabriela Iana, pregătită de profesorul Lavinia Trincu.

Ce au făcut liceenii la Craiova

La faza națională pentru liceu a Olimpiadei de Matematică, organizată la Craiova, din județul Dolj s-au calificat șase elevi. Două eleve au reușit să facă performanță. Astfel, olimpica Gabriela Pîrvulescu, de la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova, pregătită de profesorul Teodora Rădulescu, a obținut mențiune și medalie de argint. Ea este singura elevă din Dolj care a participat la proba de baraj și s-a calificat și în lotul lărgit al României.

În ziua premierii, Gabriela a reprezentat România la Olimpiada Europeană pentru Fete, care s-a desfășurat în Slovenia.

La etapa națională a Olimpiadei de Matematică s-a remarcat și eleva Alexandra Vîrtosu, clasa a XI-a la Colegiul Național ”Carol I” din Craiova. Ea a obținut medalie de argint, fiind pregătită de profesorul Cătălin Spiridon.

”Sper la anul să fie o pregătire mai bună și să aduc un rezultat mai bun. Am obținut medalie de argint din partea SSMR. A fost o experiență din care am învățat foarte multe, atât din punct de vedere al intelectului, cât și din punct de vedere al competiției. Îmi place foarte mult matematica pentru felul în care te învață să gândești, dar și pentru faptul că pur și simplu este un stil de viață”, a spus Alexandra.

Cum se obține performanța

Profesorii de matematică spun ca un elev să ajungă să facă performanță este nevoie de pasiune dar și de foarte multă muncă.

”E o misiune grea, dar totodată și plăcută pentru că după câteva luni de muncă ajungi să culegi roadele la această Olimpiadă Națională de Matematică, când te bucuri de rezultate și te bucuri efectiv de fericirea pe care copiii o au în ochii lor. Pentru a face performanță, în primul rând este nevoie de pasiune, de plăcerea de a lucra la matematică și apoi de foarte multă muncă. Dar pentru un copil pasionat munca aceasta nu este simțită pentru că el o face din plăcere. Dacă nu există pasiune nu se poate ajunge la performanță de top. Profesorul are rol de coordonator și de a aprinde scânteia aceia la copil astfel încât să apară ”explozia”, adică premiul la olimpiada națională și chiar la o olimpiadă internatională”, a spus profesorul de matematică Gabriel Tica, de la Colegiul Național ”Carol I” din Craiova.

În urma premierii, Craiova a dat steagul olimpiadei de matematică pentru liceu județului Mureș.

Citește și: O elevă din Craiova va reprezenta România la Olimpiada Europeană de Matematică

Exit mobile version