Acasă Actualitate Craiova, gazdă pentru cei mai buni liceeni la matematică

Craiova, gazdă pentru cei mai buni liceeni la matematică

Craiova va găzdui Olimpiada Naţională de Matematică pentru liceeni
Craiova va găzdui Olimpiada Naţională de Matematică pentru liceeni

Calendarele olimpiadelor și concursurilor naționale în anul școlar 2022-2023 au fost publicate de Ministerul Educației. Craiova va găzdui anul acesta faza naţională a Olimpiadei de Matematică.

În anul şcolar anterior, Craiova a găzduit în luna aprilie Olimpiada Naţională de Limba Franceză şi Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică și Aplicații Practice. La cele două competiţii au participat sute de elevi din toată ţara. Anul acesta, Craiova va găzdui Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele IX- XII în perioada 10-14 aprilie. Pentru clasele V- VI faza naţională este la Slobozia, iar pentru clasele VII- VIII la Tîrgu Jiu. Conform calendarului naţional, la această disciplină între 11 și 25 februarie se țin etapele locale, iar faza judeţeană este pe 11 martie.


La celelalte discipline de studiu, majoritatea etapelor județene din anul școlar curent, 2022-2023, au loc pe 4 sau 11 martie, iar etapele naționale între 9 sau 10 și 13 sau 14 aprilie, în vacanța de Paști. Față de anul trecut, Ministerul Educației (ME) a publicat acum și câte o listă cu concursurile școlare finanțate de ME și cu cele nefinanțate.

Fazele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor şcolare

Conform calendarului de la Ministerul Educaţiei pe tema olimpiadelor şcolare, la Limba și Literatura Română, etapele pe județ se organizează pe 4 martie 2023, etapa națională pentru gimnaziu este între 10 și 13 aprilie la Arad, iar etapa națională pentru liceu este între 19 și 23 aprilie la Sibiu
La Istorie, faza județeană se va organiza pe 18 martie, iar faza naţională va fi între 10 și 14 aprilie, la Râmnicu Vâlcea.
Olimpiada Națională de Geografie pentru clasele VIII – XII are fazele pe județ pe 4 martie, iar etapa națională în zilele 9-14 aprilie, la Pitești.

Olimpiadele naţionale de engleză şi franceză sunt la Cluj

Pentru limbile de circulaţie internaţională, engleză şi franceză, sunt două probe, cea scrisă şi cea orală. În ambele cazuri etapele judeţene au proba scrisă pe 11 martie, iar proba orală pe 18 martie. Fazele naţionale ale Olimpiadei de Limba Engleză şi ale Olimpiadei de Limba Franceză se desfăşoară la Cluj- Napoca în perioada 9-13 aprilie.
În ceea ce priveşte Olimpiada Națională de Fizică, faza județeană este pe 4 martie, iar faza națională este între 6 și 10 aprilie, la Oradea. În calendar apare și o mențiune la această olimpiadă: probele de la națională se desfășoară în datele de 7-8-9 aprilie.


La Olimpiada Națională de Chimie, faza județeană este pe 4 februarie, iar faza națională între 2 și 7 aprilie la Deva. De asemenea, Olimpiada Națională de Biologie are etapele județene pe 11 martie, iar faza naţională este la Iași între 10 și 14 aprilie.

Exit mobile version