Acasă Actualitate Sute de elevi și profesori Dolj au COVID-19. Un singur liceu a...

Sute de elevi și profesori Dolj au COVID-19. Un singur liceu a trecut online

Seminarul Teologic Craiova, singura unitate școlară din Dolj care ăși desfășoară activitatea online
Seminarul Teologic Craiova, singura unitate școlară din Dolj care ăși desfășoară activitatea online

În Dolj, din datele Inspectoratului Școlar Județean Dolj, până vineri erau confirmați cu COVID-19, 497 de elevi și preșcolari și 156 de cadre didactice și nedidactice. Practic, sunt 653 de elevi și angajați care oficial sunt infectați cu coronavirus. La nivelul județului sunt 56 de clase care învață online și un singur liceu care desfășoară doar cursuri online. Numărul cazurilor este în continuă creștere.

Situație îngrijorătoare la nivelul unităților școlare. Sute de elevi au fost deja confirmați cu COVID -19. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj doar vineri erau 113 elevi confirmați pe baza testelor de salivă și alți 75 cu test PCR sau rapid. Numărul celor infectați este mult mai mare dacă se iau în calcul datele pe toată săptămâna. ”În total, săptămâna trecută au fost înregistrate 497 de cazuri de COVID-19 la elevi și preșcolari și 156 de cazuri la personalul didactic și nedidactic. Avem 56 de clase online”, a precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Datele de la DSP Dolj arată că, începând din 27 ianuarie, zilnic au fost confirmați cu COVID- 19 peste 100 de elevi și preșcolari și zeci de cadre didactice.

Unitățile de învățământ care nu suspendă cursurile față în față trebuie să găsească suplinitori pentru cadrele didactice bolnave.

Un singur liceu este online

În Craiova, o singura unitate școlară își desfășoară activitatea exclusiv online, respectiv Seminarul Teologic ”Grigorie Teologul” care a depistat săptămâna trecută mai multe cazuri de COVID -19 în rândul elevilor pe baza testelor de salivă. La această unitate de învățământ cursurile față în față sunt suspendate până pe 6 februarie a.c.

”La Seminarul Teologic ”Grigorie Teologul” din Craiova sunt patru clase și în trei dintre acestea au fost depistați mai mulți elevi cu COVID -19 într-un interval de 7 zile consecutive. Elevii au fost confirmați pozitivi pe baza testelor de salivă. În această situație cursurile cu prezență fizică au fost suspendate până pe data de 6 februarie. În această perioadă, unitatea școlară desfășoară întreaga activitate online. Este singura unitate școlară din Dolj care își desfășoară activitatea online”, a mai precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu.

Reamintim că la Seminarul Teologic ”Grigorie Teologul” din Craiova, marți, 25 ianuarie au fost testați toți elevii și au fost depistate 19 noi cazuri.

Exit mobile version