Acasă Actualitate Se dă startul probei de interviu pentru funcțiile de director din școli...

Se dă startul probei de interviu pentru funcțiile de director din școli și grădinițe

Liceul ”Traian Vuia” din Craiova este centru de conciurs pentru proba de interviu din cadrul concursului pentru directori
Liceul ”Traian Vuia” din Craiova este centru de conciurs pentru proba de interviu din cadrul concursului pentru directori

Proba de interviu din cadrul concursului național pentru funcțiile de director și director adjunct din Dolj începe azi. Sunt opt comisii și fiecare comisie va evalua maximum șase candidați pe zi. La școlile cu mulți candidați evaluarea se va desfășura în două zile. Din primele date despre această etapă reiese și faptul că o parte dintre candidați și-au mai redus opțiunile fiind 689 de candidaturi față de 697 cât au fost anunțate inițial. La nivelul județului există și doi candidați care au optat pentru 30 de funcții din Dolj dar și pentru funcții de director din alte județe.

Centrul de concurs pentru proba de interviu în vederea ocupării funcțiilor de director și director adjunct din cadrul unităților școlare din Dolj a fost stabilit la Liceul ”Traian Vuia” din Craiova. Azi este prima zi a acestei etape și au fost făcute programări pentru 15 unități școlare. Vor susține interviul candidații care vor funcția de director de la Grădinița cu program prelungit ,,Castelul Fermecat”, Grădinița cu program prelungit ,,Căsuța cu Povești”, Gradinita cu program prelungit ,,Căsuța Fermecată” , Gradinița cu program prelungit ,,Curcubeul copilăriei”.

De asemenea, sunt planificați candidații care vor să fie directori la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, la Palatul Copiilor, la Clubul Sportiv Școlar Craiova, la Școala gimnazială ,,Gheorghe Bibescu”, la Școala gimnazială ,,Alexandru Macedonski”. Se va desfășura interviul și pentru funcțiile de conducere de la Școala gimnazială ,.Gh. Jienescu” Rast, Școala gimnazială ”Eliza Opran” Ișalnița, Școala gimnaziala Vârvoru de Jos, Școala gimnazială Maceșu de Jos.

Tot azi se desfășoară interviul și pentru funcția de director de la Colegiul Economic ,,Gheorghe Chițu” Craiova. Pentru acest colegiu evaluarea va continua și pe 16 noiembrie pentru a stabili clasamentul pentru director adjunct.

Record de candidaturi: 30 de funcții plus opțiuni în alte județe

ISJ Dolj a publicat procedura de concurs pentru etapa de interviu în care menționează că la nivelul județului Dolj sunt doi candidați cu opțiuni pentru 30 de funcții fiecare, în Dolj dar și cu opțiuni pentru a ocupa funcții de director și în alte județe.

Sunt însă și situații în care candidații au mai redus din opțiuni, fapt vizibil din numărul total de candiudaturi. Sunt 689 de opțiuni pentru cele 257 de funcții de conducere în loc de 697 de opțiuni cât au fost inițial.

Din primele analize se observă că s-a mai retras un candidat de la Școala gimnazială ”Gheorghe Ti

țeica” din Craiova care a rămas însă în top cu cea mai mare concurență. Sunt 13 candidați în loc de 14 la director, iar pentru director adjunct au rămas tot 11 candidați. Și Grădinița ”Voiniceii” din Craiova a mai scăzut concurența. Au rămas 10 candidați în loc de 13 cât erau inițial.

Pentru fiecare funcție pe care dorește să o ocupe un candidat trebuie să prezinte comisiei de interviu câte un plan de acțiune pentru dezvoltarea unității școlare pe care o vizează în cinci exemplare.Tot conform procedurii de evaluare, candidații care au optat pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din aceeași unitate de învățământ vor elabora și prezenta, în cadru strategiilor de dezvoltare prezentate, planuri de acțiune pentru obiective strategice diferite. Durata probei de interviu este de 60 de minute pentru fiecare candidat.

Fiecare candidat va afla rezultatul la interviu pe loc. În Dolj, proba de interviu se va încheia pe 8 decembrie.

Exit mobile version