Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Ce este tehnologia QLED și de ce o folosesc cei de la...

Ce este tehnologia QLED și de ce o folosesc cei de la Samsung?

Avantajul tehnologiei QLED este aceea că, datorită particulelor specifice, ecranul este capabil să emită culori mai luminoase

Samsung este probabil unul dintre cele mai mari grupuri din lume, dar cu siguranță este cel mai mare conglomerat al Coreei de Sud. Samsung Electronics este cel mai important producător de baterii Li-Ion, semiconductoare, chip-uri dar și memorie flash, pentru companii precum Apple, Sony, Nokia și HTC. Samsung a devenit cel mai mare producător de telefoane mobile din 2011, dar și cel mai mare producător de televizoare începând cu anul 2006.

În 2017, la CES în Las Vegas, Samsung a dezvăluit o nouă tehnologie brevetată de aceștia și numită QLED. Denumirea vine de la ”Quantum Dot Light Emitting Diode” , iar această tehnologie funcționează precum un ecran LED. Folosește iluminare de tip backlight pentru a ilumina din spate pixelii. În fața pixelilor este adăugată o peliculă ”Quantum Dots”, niște molecule microscopice care, iluminate din spate, emit propria lor lumină și culoare. Astfel, se obține o acuratețe mai mare a culorii.

Link oferte TV Samsung

Avantajul tehnologiei QLED este aceea că, datorită particulelor specifice, ecranul este capabil să emită culori mai luminoase, contrastante și mult mai diverse, acest lucru avantajând considerabil funcția HDR. De asemenea, tehnologia QLED ar avea un cost redus de fabricare, ceea ce înseamnă că utilizatorii se bucură de o calitate ridicată a imaginii la un preț mul mai mic comparativ cu televizoarele ce folosesc tehnologia OLED.

TV Samsung – oferte link aici

Știind că nanocristalele sau puntele cuantice sunt bune pentru luminozitate, iar tehnologia OLED ce nu folosește lumină de tip backlight este, astfel, mai bună pentru redarea negrului intens, am putea spune că ecranele QLED sunt în dezavantaj din acest punct de vedere. Însă, nu este așa. Televizoarele de la Samsung ce folosesc tehnologia QLED au, în loc de puncte cuantice fosforescente, nanoparticule electroluminoase, ceea ce înseamnă că lumina poate fi furnizată direct pe un display. Acest lucru înseamnă că acest tip de televizoare nu mai au nevoie de iluminare separată printr-un backlight LED, ci controlează luminozitatea emisă individual de fiecare pixel. Astfel, se obțin contraste impresionante, iar negrul este la fel de intens ca la un ecran OLED, poate chiar mai intens.

TV Samsung – oferte (link)

Din 2004, Samsung este cel mai mare producător de ecrane OLED la nivel global, dar, cu toate acestea, compania continuă să evolueze, punând din ce în ce mai mult accent pe tehnologia QLED. Aceasta combină avantajul ecranelor cu puncte cuantice, cu cele ale unui ecran OLED.

Exit mobile version