Acasă Bani & Afaceri Omul care sfinţeşte locul. Comuna Rojişte va avea centru modern de colectare...

Omul care sfinţeşte locul. Comuna Rojişte va avea centru modern de colectare a deşeurilor

Comuna Rojiște, din județul Dolj, va implementa un proiect important pentru realizarea unui centru modern de colectare deşeuri prin aport voluntar. Este un pas înainte pentru o comună mai curată şi pentru soluţionarea problemei deşeurilor care nu pot fi ridicate de firmele de salubritate.

Proiectul este finanţat prin PNRR

Proiectul de înfiinţare a centrului de colectare deşeuri prin aport voluntar este unul dintre proiectele care au obţinut finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
În cadrul acestui proiect axat pe managementul deșeurilor se va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi luate, în mod curent, de firmele de salubritate.

“Prin intermediul acestei investiții va fi înființată și dotată o platformă de tip centru de colectare prin aport voluntar care va asigura colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, textile, din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, precum și deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, cadavre animale, deșeuri de gradină sau cele din construcții și demolări”, a precizat primarul Ionel Nedelcu.

Primarul Ionel Nedelcu vrea să rezolve problema gunoaielor

„Am luat hotărârea să depunem acest proiect pentru a elimina neplăcerile cauzate de deșeuri. Modernizarea comunei implică şi investiţii pentru asigurarea igienizării spaţiilor publice”, a adăugat acesta.
Proiectul cu finanţare prin PNRR are o valoare de 3,8 milioane lei şi până în toamnă ar urma să fie implementat, spune primarul comunei Rojişte.
Este vorba despre un proiect foarte amplu care include şi realizarea unei platforme pentru deşeuri cu 17 containere. Proiectul se află în stadiul de evaluare a ofertelor, transmite primăria Rojişte.

Investiţii „verzi”

Pe lângă acest proiect, primăria Rojişte are mai multe investiţii în vedere cu fonduri prin PNRR. Unul dintre acestea este un centru comunitar care să asigure servicii medicale pentru populaţie. Alt domeniu către care primăria Rojişte şi-a îndreptat atenţia este energia verde. În acest sens, în comună ar urma să fie implementat un sistem de iluminat public cu panouri fotovoltaice şi ar urma să fie amenajate staţii de încărcare pentru vehicule electrice.
În acelaşi timp, modernizarea străzilor printr-un proiect cu o valoare de 4,5 milioane de euro va contribui enorm la dezvoltarea comunei, mai spune primarul.

Primarul îi asigură pe cetăţeni că va continua investiţiile

„Mereu ne-am concentrat să aducem cât mai multe investiţii în comuna Rojişte, pentru că doar aşa putem evolua, ţinând pasul şi atrăgând finanţare. Dar pentru a realiza toate aceste lucruri trebuie să fii dedicat şi, în primul rând, să iubeşti locul pentru care munceşti. Îi asigur pe locuitorii din Rojişte că voi rămâne la fel de atent la nevoile lor şi ale comunităţii!”, a mai spus primarul Ionel Nedelcu.

Exit mobile version