Acasă Bani & Afaceri O tremie dintre casieriile Raiffeisen Bank se închid

O tremie dintre casieriile Raiffeisen Bank se închid

Raiffeisen Bank a anunţat că va închide luna aceasta aproximativ o tremie (129) dintre casieriile sale
Raiffeisen Bank a anunţat că va închide luna aceasta aproximativ o tremie (129) dintre casieriile sale

Raiffeisen Bank a anunţat că va închide luna aceasta aproximativ o tremie (129) dintre casieriile sale, aceste agenţii urmând să efectueze operaţiuni cu numerar exclusiv la bancomate și mașinile multifuncționale (MFM).

De asemenea, reprezentanții băncii mai precizează că programul casieriilor care încă mai funcționează va fi redus.

„Începând cu luna noiembrie, aproximativ o tremie (129) dintre agenţiile Raiffeisen Bank vor intra în era “Viaţa fără CA$H”. Asta înseamnă că operaţiunile cu numerar se vor efectua exclusiv la MFM/ATM, în zona 24H, existentă în fiecare unitate. În plus, banca are în alte câteva zeci de unităţi program redus de casierie, pe care îl va adapta continuu, pe măsură ce traficul va scădea şi alternativele digitale oferite clientelei vor acoperi o gamă şi mai largă de operaţiuni cu numerar”, a transmis Raiffeisen Bank într-un comunicat.

Reprezentanții instituției bancare precizează că anul acesta, contextul pandemiei a accelerat proiectele de digitalizare.

Operaţiunile cu numerar pe care le efectuau clienţii băncii la ghişeu vor putea fi făcute pe maşini multifuncţionale (MFM-uri) sau vor avea soluţii alternative (Raiffeisen Online, Smart Mobile, Colectare). Clienții care nu sunt familiarizați cu aceste sisteme vor putea apela la un angajat al băncii, care să îi asiste.

„În cazurile în care nu există soluţie alternativă pentru operaţiunile care implică cash-ul, clienţii vor fi îndreptaţi către o agenţie Raiffeisen Bank din proximitate”, se mai arată în comunicat.

Ce operaţiuni se pot face la MFM

Operațiunile care se pot face la MFM sunt:

  • Depunere şi retragere de numerar, în lei, în şi din conturile proprii;
  • Plata ratelor (lei);
  • Plata facturi utilităţi;
  • Depunere lei în contul terţilor (clienţi Raiffeisen Bank);
  • Operaţiuni de schimb valutar (euro/USD în lei);
  • Mini-extras de cont;
  • Interogare şold;
  • Schimbare PIN;
  • Deblocare PIN(pentru cardurile Mastercard);
  • Primire bani prin Western Union;

Banca are aproximativ 5000 de angajaţi, 335 de agenţii în toată ţara, 770 de ATM-uri, 373 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 23.000 de POS-uri.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version