Acasă Bani & Afaceri Castranova continuă modernizarea

Castranova continuă modernizarea

Dumitru Măceşanu, primarul comunei Castranova

În ultimii ani, administrația locală din comuna Castranova a reușit să atragă numeroase proiecte pentru dezvoltarea comunei, pe toate planurile. De la școli la infrastructură și până la siguranță publică sau activități sportive, investițiile au vizat creșterea nivelului de trai al cetățenilor și modernizarea continuă, pentru a ține pasul cu noile realități.

Școlile, modernizate

Toate școlile și grădinițele din Castranova au, în prezent, grupuri sanitare în interior, acoperișurile și tâmplăria schimbate și centrale termice, pentru a le oferi copiilor toate condițiile pentru învățare. Iar pentru timpul lor liber, în saturile Puțuri și Castranova au fost amenajate locuri de joacă.

Tot cu tânăra generație în gând, primarul Dumitru Măceșanu și-a propus implementarea de proiecte care să le ofere copiilor posibilitatea de a practica sportul. Astfel, În satul Puțuri, a fost construită o bază sportivă, iar baza sportivă din Castranova a fost extinsă. În Castranova există și teren de fotbal sintetic, iar în Puțuri se află în desfășurare un proiect pentru amenajarea unui teren similar.

Utilaje moderne în dotarea Castranovei

Acoperișul de la dispensar a fost și el înnoit, iar în prezent sediul primăriei este în proces de reabilitare. Primăria a fost dotată cu utilaje moderne, pentru a putea interveni în soluționarea situațiilor de urgență cu promptitudine. În acest sens, au fost achiziționate tractor, greder și o Dacia Duster. Centrul civic este o altă investiție importantă, realizată sub mandatul lui Dumitru Măceșanu, la fel ca și cadastrarea sistematică a comunei.

Se introduce canalizarea și în satul Puțuri

Însă, cu siguranță, cele mai importante proiecte sunt legate de infrastructură, de introducerea și extinderea rețelelor de apă și canalizare și de modernizarea drumurilor. Astfel, primăria a atras fonduri pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă în Puțuri, construirea unei stații de epurare și canalizare în Castranova.

În desfășurare se află în prezent un proiect pentru realizarea unei stații de alimentare cu apă și canalizare în satul Puțuri.
Străzile au fost și ele modernizate. Au fost asfaltate strada Săliștei și Calea Zănogii, strada Delenilor și drumul între Castranova și Zănoaga a fost betonat, iar Dumitru Măceșanu anunță că în plan se află asfaltarea a alți 15 kilometri de străzi.

Ce urmează

Pe lista de investiții din Castranova se află și montarea de camere video în spațiile publice, pentru siguranța cetățenilor.
În ceea ce privește proiectele aprobate sau propuse pentru a continua procesul de dezvoltare, primarul Dumitru Măceșanu a anunțat că prioritățile sunt alimentarea cu gaze, construirea unui parc fotovoltaic pentru independență energetică, proiect care ar urma să fie legat de rețeaua de apă, canalizare și iluminat public, amenajarea unei stații de încărcare pentru autovehicule electrice, amenajarea de piste pentru biciclete, dar și construirea unui cămin cultural în satul Puțuri.

Legătura permanentă cu oamenii, cel mai important lucru pentru primarul din Castranova

„Pentru mine, cel mai important lucru a fost tot timpul legătura permanentă cu oamenii. Ușa oricărui birou din primărie este deschisă mereu oricărui cetățean, pentru orice problemă. Pentru orice primar, prioritatea aceasta trebuie să fie – căutarea de soluții pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă oamenii din localitate. Pentru că acei oameni și-au pus încrederea în el prin votul pe care l-au exercitat și ai o responsabilitate față de ei pe care nu ai voie să o uiți”, a declarat primarul comunei Castranova, Dumitru Măceșanu.

Exit mobile version