Acasă Bani & Afaceri Concernul nemţesc Richard Wolf investeşte un milion de euro în deschiderea unei...

Concernul nemţesc Richard Wolf investeşte un milion de euro în deschiderea unei fabrici la Craiova

La finalul anului 2024, compania germană Richard Wolf va deschide o fabrică la Craiova. Pentru început, concernul va investi 1 milion de euro în acest proiect, iar pe termen mediu, reprezentanţii Richard Wolf estimează că vor angaja între 30 şi 50 de persoane pentru fabrica din Bănie.

Mai multe detalii aflăm de la Vasile-Horaţiu Wiesler, Vicepreședinte Global Supply Chain, Logistics and Order Management Richard Wolf GmbH, reprezentant Richard Wolf România.

Când se va deschide fabrica Richard Wolf de la Craiova şi ce fel de echipamente vor fi produse aici?

Vasile Horaţiu-Wiesler, Richard Wolf GmbH: Estimăm că deschiderea fabricii va avea loc în trimestrul al treilea din 2024.

Activitatea fabricii va consta în microasamblare de unități (ansambluri) de senzori optici/electrici pentru recunoașterea imaginilor în endoscoape şi asamblare de seturi de tuburi din plastic pentru aplicații medicale.

De ce aţi ales România şi, în particular, Craiova pentru această investiţie?

Vasile Horaţiu-Wiesler, Richard Wolf GmbH: Infrastructura României se dezvoltă cu pași repezi, iar odată cu apariția de noi drumuri apar și investiții în producție. Județe precum Dolj sau Timiş sunt adevărați poli de proiecte de infrastructură, motiv pentru care numeroase companii (printre care şi Richard Wolf GmbH) le aleg pentru a-şi mări capacitatea de producţie. De ce Craiova? Din nenumărate motive şi intenţii bune, dar nu în ultimul rând pentru că vicepreşedintele companiei este născut în Craiova.

Succesul acestei investiţii nu mai este decât o afacere, ci are, iată, şi un fond personal.

Ce înseamnă pentru compania Richard Wolf deschiderea acestei fabrici?

Vasile Horaţiu-Wiesler, Richard Wolf GmbH: Deschiderea acestei fabrici face parte din strategia noastră corporativă și este menită să aducă o contribuție importantă concernului Richard Wolf.

 La ce valoare se ridică investiţia RW de la Craiova şi ce prevede planul de angajări?

Vasile Horaţiu-Wiesler, Richard Wolf GmbH: Planificăm pentru start o investiție de a. 1.000.000 de euro în Craiova. Pe termen mediu, plănuim să avem 30 – 50 de angajați în Craiova.

Ce înseamnă pentru mediul local, din perspectiva dumneavoastră, această investiţie?  

Vasile Horaţiu-Wiesler, Richard Wolf GmbH: Richard Wolf Romania SRL vine să aducă o nouă perspectivă craiovenilor şi îşi doreşte să contribuie la dezvoltarea oamenilor din Craiova în domeniul industriei producătoare de echipamente medicale, prin generarea de noi locuri de muncă, într-un mediu modern, tehnologizat, foarte bine organizat şi sigur.

Informaţii suplimentare despre activitatea Richard Wolf se pot găsi pe site-ul companiei, https://www.richard-wolf.com/en/.

CITEŞTE ŞI: Regal de spectacole la Naţionalul craiovean: Premiera „Hamlet”, Zilele „Marin Sorescu” şi „Familia Addams”

Exit mobile version