Acasă Bani & Afaceri Partidul Naţional Liberal rămâne garantul stabilității și dezvoltării României

Partidul Naţional Liberal rămâne garantul stabilității și dezvoltării României

Nicolae Ionel Ciucă, preşedintele PNL

PNL a avut întotdeauna o orientare pro-occidentală și a militat pentru construirea și consolidarea mediului de afaceri local, transmite Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă: „În toți cei 148 de ani de existență, obiectivele noastre politice au coincis cu obiectivele de țară ale României. Pentru că PNL este un partid cu blazon, nu este un partid blazat. Un partid cu istorie, cel mai vechi partid din Europa, un partid care a dus România în momentele cele mai importante, la Războiul de Independență, la Marea Unire și pe drumul țării către crearea capitalismului românesc. După Revoluție, PNL a fost forța politică ce a susținut România pe drumul său pro-european.”

„Angajamentul asumat de PNL acum doi ani a fost asigurarea stabilității țării”

Angajamentul asumat de PNL acum doi ani a fost asigurarea stabilității țării, într-un context geopolitic complicat, adaugă Nicolae Ciucă. „Ne-am asumat, totodată, că vom contribui la punerea în practică a reformelor în domenii cheie, dar și că vom realiza investițiile necesare pentru creșterea economică susținută și pentru dezvoltarea României.

PNL a intrat în această coaliţie într-un moment dificil pentru ţară și ne-am asumat această responsabilitate, demonstrând că suntem dispuşi să facem sacrificii, pentru binele României. În astfel de perioade complicate, un construct politic se face pentru proiecte de țară solide. Altfel, fiecare dintre partidele din coaliție este în măsură în momentul de faţă să îşi stabilească propriile obiective şi să convingă electoratul că merită să fie votat. Partidul Naţional Liberal rămâne garantul stabilității și dezvoltării României prin investiții strategice, chiar și în contexte economice și geopolitice dificile.”

Agenția Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României

Economia României continuă să performeze în același ritm de până acum – o confirmă instituții internaționale de evaluare macroeconomică. Agenția Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută, estimând că perspectiva pentru viitorul imediat este una stabilă. Într-o perioadă în care state dezvoltate și alte țări din regiune se confruntă cu dificultăți economice majore, stabilitatea este o reușită căutată de investitorii internaționali și un element-cheie pentru dezvoltare.

România reușește să obțină acest rating în 2023 pe fondul situației economice optime pe care guvernarea liberală a construit-o în anul anterior. 2022 a fost perioada în care au existat performanțe clare la absorbția de fonduri europene și investiții străine directe, iar valoarea în bani a creșterii economice a fost cât întreg PIB-ul din 2004.
Agenția Standard & Poor’s apreciază că afluxul de bani europeni – mai ales prin PNRR – va da economiei noastre rezistență la șocurile de pe piețe internaționale și îi va asigura o creștere susținută în anii următori.

„Nu este vorba de formațiuni politice, ci despre țară”

„Nu este vorba de formațiuni politice, ci despre țară. În actualul context, într-un mediu de securitate cât se poate de volatil, avem nevoie de stabilitate politică pentru România și pentru tot flancul estic al NATO. România s-a profilat ca un pilon de stabilitate în regiunea Mării Negre și a reușit, dincolo de stabilitatea aceasta economică, să fie și un pilon de securitate şi un partener de încredere, atât în interiorul Uniunii Europene, cât şi în interiorul Alianţei Nord-Atlantice”, a mai declarat președintele PNL, președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă.

Exit mobile version