Acasă Bani & Afaceri Situaţia fiscală se va putea verifica pe internet

Situaţia fiscală se va putea verifica pe internet

Persoanele fizice vor putea comunica electronic cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) cu privire la propria situaţie fiscală, prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), potrivit unui comunicat ANAF.

Serviciile de comunicare electronică puse la dispoziţie de ANAF vor fi disponibile în mod gratuit, 24 de ore din 24, transmite evz.ro.
Prevederile referitoare la utilizarea serviciului se regăsesc în proiectul de Ordin al ministrului Finanţelor Publice privind procedura de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanţă între ANAF şi persoanele fizice, publicat vineri, spre dezbatere publică, pe site-ul MFP. „Măsurile incluse în proiectul de ordin contribuie la creşterea gradului de informatizare a activităţilor desfăşurate de organele fiscale şi încurajează contribuabilii să depună la ANAF documente prin mijloace electronice”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu.

Într-o primă etapă, serviciul „Spaţiul privat virtual” va fi disponibil în sistem pilot începând cu luna septembrie 2014 până la sfârşitul anului, pentru anumite documente şi informaţii destinate contribuabililor persoane fizice cu domiciliul fiscal în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version