Acasă Bani & Afaceri Program de garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii

Program de garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii

În şedinţa de Guvern de ieri, 9 octombrie, Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism a propus, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind Programul de garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.
Astfel, prin acest OUG, s-a aprobat susţinerea de la buget a 50% din garanţiile necesare IMM-urilor pentru creditarea capitalului de lucru.
Demersul constă în acordarea  întreprinderilor mici şi întreprinderilor mijlocii a unei linii de credit pentru capital de lucru garantată de către stat în procent de maxim 50% din valoarea finanțării, exceptând dobânzile, comisioanele și spezele bancare. Valoarea maximă a unui credit garantat este de  5.000.000 lei/I.M.M. pe o perioadă de maxim 24 luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni, în condiţiile stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă, în vederea rambursării liniei de credit.
Având în vedere nevoia de lichidităţi pentru capitalul de lucru, aceasta măsură va debloca creditarea de către banci a IMM-urilor. În acest fel se pot menţine şi dezvolta noi locuri de muncă.

Exit mobile version