Acasă Bani & Afaceri Fermierii pot solicita sprijinul pentru ovine şi caprine

Fermierii pot solicita sprijinul pentru ovine şi caprine

Fermierii doljeni care au caprine şi ovine mai au la dispoziţie cinci săptămâni pentru a solicita sprijin financiar pentru ele. „În perioada 9 aprilie – 18 mai 2012, crescătorii de animale sunt așteptați să depună cererile de solicitare a primei pe cap de animal speciile ovine/caprine din cadrul plăților naționale directe complementare – sectorul zootehnic“, se arată într-un comunicat emis de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
Pentru a beneficia de prima pe cap de animal speciile ovine/caprine, solicitantul trebuie să se prezinte la centrele judeţene/locale ale APIA cu o copie de pe buletinul de identitate/carte de identitate/codul unic de înregistrare/certificatul de înregistrare; dovada înscrierii în evidenţa APIA cu cod unic de identificare pe numele solicitantului (atribuit de către APIA în Registrul Unic de Identificare), dacă este cazul; precum şi dovada contului bancar activ.
Depunerea cererilor se poate face individual, prin reprezentant legal (cu procură notarială) sau prin intermediul reprezentantului asociațiilor crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, dar numai cu acordul scris al solicitantului. Cererile pot fi completate şi on-line prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, pentru producătorii agricoli care solicită prima pe cap de animal pentru un efectiv mai mare de 500 de capete femele ovine/caprine. După tipărire, cererea vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite se depune la Centrele Județene ale APIA.

Exit mobile version