Acasă Bani & Afaceri Scurte ştiri

Scurte ştiri

Se deschid târgurile AGROTEX-AGRALIMENT
De astăzi şi până duminică, locuitorii Craiovei pot vizita târgurile AGROTEX-AGRALIMENT, care se vor deschide la Centrul Expoziţional Transfrontalier de pe Calea Severinului, nr. 23A, adică pe platforma RAT de vizavi de Baumax. Alături de cunoscuta expoziţie de utilaje agricole, vizitatorii pot degusta produse tradiţionale româneşti, şi nu numai, la Salonul de Gastronomie şi Catering, organizate în cadrul târgurilor amintite, informează organizatorul târgurilor, respectiv Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Dolj. În premieră, cei pasionaţi de pescuit pot vizita standuri dedicate lor. Accesul vizitatorilor este gratuit, între orele 10.00-18.00, iar duminică, între 10.00-16.00. Astăzi, accesul publicului larg este permis de la ora 12.00.
• Ramona Olaru

Bosch va construi o fabrică în România
Grupul german Bosch are în plan construcţia unei fabrici în România, pentru care a cerut facilităţi statului român şi urmează să dea mai multe detalii la mijlocul acestui an, a declarat ieri reprezentanta Grupului Bosch în România, Brigitte Eble. „Este un proiect de tip green-field şi nu este o investiţie mică. Există o înţelegere cu Guvernul României că vom face împreună o declaraţie pe acest subiect. Guvernul României are programe de susţinere a investiţiilor şi vom propune să ne sprijine cu astfel de facilităţi în vederea realizării proiectelor“, a spus Eble.
• NewsIn

Zeci de meşteri populari expun la Târgu Jiu
Cea de-a treia ediţie a Târgului Meşterilor Populari din Oltenia şi-a deschis porţile ieri, în cadrul manifestărilor ocazionate de Zilele Municipiului Târgu Jiu. La ediţia de anul acesta participă 32 de meşteri populari, 13 dintre ei fiind din Gorj, nouă de la Vâlcea, ceilalţi participanţi fiind din Argeş, Mehedinţi, Dolj şi Olt. Pe lângă meşterii care participă an de an au venit şi artişti tradiţionali, care nu au mai expus la târgurile de la Târgu Jiu. Aceştia vor prezenta icoane pe lemn, ţesături tradiţionale, covoare olteneşti, împletituri din răchită, sculpturi în lemn, broderie artistică, podoabe, miniaturi în lemn, ceramică, ţesături din păr de capră, săpunuri şi şampoane naturale, cojoace şi ceramică de Vădastra. Meşterii populari încearcă să păstreze vie tradiţia meşteşugului popular, chiar dacă nu prea mai au cui să o transmită. „Avem meşteri populari care păstrează vie tradiţia olăritului, a ţesutului, a ceramicii, a ţesăturilor din lână, picturi pe lemn şi alte meşteşuguri. Este o onoare pentru noi să îi primim pe aceşti oameni care luptă cu prejudecăţile pieţei de consum“, a spus Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor. Târgul îşi va închide porţile duminică, 22 mai.
• Mihaela Floroiu

Exit mobile version