Acasă Bani & Afaceri 230 de slujbe, disponibile la Bursa Locurilor de Muncă

230 de slujbe, disponibile la Bursa Locurilor de Muncă

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată mâine, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj şi-au anunţat participarea 15 agenţi economici (din 74 contactaţi pentru depistarea locurilor vacante), care vor pune la dispoziţia celor interesaţi 230 de slujbe. „Dintre acestea, 29 sunt pentru persoane cu studii superioare (pentru meserii de consultant financiar, subinginer, director), iar 120 – pentru muncitori calificaţi (predominant în industria uşoară, construcţii, servicii)“, a declarat Daniela Neagoe, director executiv adjunct al AJOFM Dolj. Persoanele aflate în căutarea unui serviciu vor putea alege şi din oferta curentă de locuri de muncă din judeţ.
Chiar şi aşa, numărul de posturi ofertate este de peste trei ori mai mic decât cel disponibil la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată anul trecut (1.700 de locuri de muncă). Având în vedere faptul că Doljul are cel mai mare număr de şomeri înregistraţi (27.520 de persoane), potrivit reprezentanţilor AJOFM, ofertele sunt insuficiente pentru a influenţa rata şomajului, care în luna martie a ajuns la 9,57%. „Consider că numărul mic este cauzat şi de faptul că multe firme şi-au restrâns activitatea sau au închis-o“, a explicat Neagoe. La situaţia actuală au contribuit neîncrederea angajatorilor, dar şi blocajul financiar. „Din cauza crizei economice, dar şi a condiţiilor meteorologice, multe societăţi din domeniul prestări servicii şi alimentaţie publică nu şi-au putut relua activitatea“, a explicat Eugen Mirea, şef serviciu Agenţie Locală Craiova. Potrivit acestuia, agenţii economici interesaţi să participe la Bursa ce va avea loc începând cu ora 9.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, pot trimite oferta până mâine.
Obiectivul principal al acestei măsuri active îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii şi ofertei. De asemenea, solicitanţii de locuri de muncă vor putea să aleagă o slujbă ori să se (re)orienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu sau lung.

Exit mobile version