Acasă Bani & Afaceri Scurte ştiri

Scurte ştiri

Bancomatele OTP Bank, oprite

OTP Bank România va întrerupe funcţionarea sistemului de carduri şi a bancomatelor de duminică, 2 martie, ora 0.00, până luni, 3 martie, ora 23.00, pentru modernizarea sistemului informatic, a anunţat banca. Cardurile emise de OTP Bank România nu vor putea fi utilizate pentru plăţi sau retrageri de numerar şi ATM-urile băncii vor fi nefuncţionale în intervalul menţionat.

După aceste actualizări ale sistemului informatic, banca va putea procesa tranzacţiile efectuate cu chip-carduri la propriile terminale ATM şi prin aparatele pentru plata cu cardul la comercianţi, „în conformitate cu ultimele standarde internaţionale în domeniu“, a explicat directorul departamentului de carduri al OTP Bank România, Adrian Chichiţă.

Adrian DINU

 

Producţia de vehicule Dacia, sistată la Piteşti

Producţia de vehicule Dacia a fost oprită pentru două zile, ieri şi astăzi, ca urmare a întârzierilor în livrarea unor componente de la unul dintre furnizori, a informat uzina. Concret, este vorba despre întârzieri în livrarea motoarelor diesel tip K9K, provenind de la furnizorul spaniol Motores Valladolid.

Decizia de sistare a producţiei din cauza lipsei motoarelor menţionate nu va afecta Uzina Mecanică Dacia şi Centrul ILN (expediţii colecţii CKD), care îşi vor continua activitatea conform programului obişnuit.

Adrian DINU

 

Zepter îşi vinde fondul de pensii private

Fondul de pensii private obligatorii (pilonul II) administrat de Zepter, care a atras foarte puţini participanţi în cele patru luni de campanie de aderare, ar putea fi vândut în următoarele două luni. În prezent, se aşteaptă reglementările privind fuziunile de la CSSPP. Participanţii fondului vor fi asimilaţi altui fond, iar preţul se situează în jurul sumei de 150 de euro pe participant. Decizia de a vinde este firească în condiţiile în care fondul nu avea nici o şansă să acumuleze 50.000 de participanţi în următorii trei ani, aşa cum prevede legea, iar în urma „loteriei“ de repartizare a nehotărâţilor urmează să primească doar 200 de participanţi.

După etapa de validare a aderenţilor, înainte de repartizarea aleatorie, Zepter Fond de Pensii avea doar 1.558 de participanţi şi o cotă de piaţă de 0,04%.

Adrian DINU

 

Apa Craiovei, pe mâna PSD

Compania de Apă „Oltenia“ SA a încăput oficial pe mâna PSD, după ce noul act constitutiv al unităţii a intrat în vigoare. Potrivit schemei propuse de Consiliul Local Municipal, acţionar majoritar la companie, preşedinte al Consiliului de Administraţie este pesedistul Liviu Mihai Ioniţă, devenit implicit director general. Anunţul a fost făcut ieri, în şedinţa Consiliului Local Craiova, de către directoarea Serviciilor publice din primărie, Adriana Motocu, reprezentanta municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor. Ioniţă îl înlocuieşte astfel pe colegul său de partid, Ion Bebe Neacşu, membru al Consiliului de Administraţie şi fost director interimar. Liviu Mihai Ioniţă a fost şi el director interimar al furnizorului de apă al Craiovei în 2006, pe vremea când se numea Regia Autonomă Apa.

Marian BĂDÎRCI

Exit mobile version