Acasă Bani & Afaceri Impozitul pe teren extravilan creste de 40 de ori

Impozitul pe teren extravilan creste de 40 de ori

Impozitul pe terenurile extravilane a crescut in 2006 fata de 2005 de pâna la 40 de ori. Mai mult, acesta nu va mai intra in bugetul primariilor, ci in bugetul de stat, desi colectarea se face tot la nivel local, dupa cum a spus Mariana Budulan, sefa Directiei de Venituri din cadrul Primariei Târgu Jiu.


Impozitul pe terenul extravilan era aproape simbolic pâna la finele anului 2005, acesta fiind de 1 RON pe hectar, iar banii intrau in bugetul local. Mariana Budulan spune ca de la 1 ianuarie impozitele pe terenurile extravilane vor fi mult marite. Pentru „terenul arabil“, contribuabilul va plati intre 20 si 36 RON/ha, in functie de clasa de calitate, iar pentru plantatiile de vita-de-vie impozitul este de 40 RON/ha. Proprietarii de padure vor plati 9 RON/ha.


„Desi ne ocupam tot noi de incasare, viram banii la bugetul de stat“, a spus Budulan. Acest lucru este stabilit de Legea nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si prin unele masuri adiacente. Impozitul se plateste anual, in patru rate egale, pâna la 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie si 15 noiembrie inclusiv.

Exit mobile version