Acasă Actualitate Cultura Premiera spectacolului „Trilogia memoriei” la Teatrul Național „Marin Sorescu”

Premiera spectacolului „Trilogia memoriei” la Teatrul Național „Marin Sorescu”

Premiera spectacolului „Trilogia memoriei” la Teatrul Național „Marin Sorescu”
Premiera spectacolului „Trilogia memoriei” la Teatrul Național „Marin Sorescu”

Teatrul Național „Marin Sorescu” a anunțat premiera spectacolului „Trilogia memoriei” de Arne Lygre, regia Radu Afrim, joi, ora 19.00 la sala „Amza Pellea”.
Din distribuție fac parte actorii:

  • Raluca Păun,
  • Claudiu Mihail,
  • Alex Calangiu,
  • Romanița Ionescu,
  • Ramona Drăgulescu,
  • Vlad Udrescu,
  • Andrei Pleșa.

Radu Afrim este unul dintre cei mai importanți regizori români. A câștigat de trei ori Premiul UNITER pentru regie, Premiul Academiei Române (pe anul 2017) și este considerat un creator nonconformist și reformator, autor al unui demers performativ țesut din atmosferă și personaje, îmbunătățit, cum spune artistul însuși, cu un „supliment de realitate”. În anul 2008 i s-a decernat Premiul Coup de Coeur de la Presse la Festivalul Off Avignon, pentru spectacolul „Mansarde à Paris/ Les détours Cioran” montat în Luxemburg.

Trilogia memoriei constă în trei piese într-un act scrise de dramaturgul norvegian Arne Lygre. Aceste piese au fost create în colaborare cu sculptorul Sverre Bjertnæs și au avut premiera mondială la Teatrul Trøndelag în 2020.
Arne Lygre și-a început cariera în 1998 cu piesa „Mother and Me and Men”. De atunci, a scris alte patru piese care au fost traduse și montate în diverse țări din Europa.
Tradusă de Carmen Vioreanu și regizată de Radu Afrim, Trilogia memoriei marchează premiera absolută pe o scenă românească.

Citește și: Mehedinți: Arestat pentru trafic de droguri de mare risc

Exit mobile version