Acasă Actualitate Cultura Evenimente dedicate „Zilei Naționale a Lecturii” la „Aman“

Evenimente dedicate „Zilei Naționale a Lecturii” la „Aman“

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, organizează astăzi, două evenimente dedicate „Zilei Naționale a Lecturii”.

În Secția Mediatecă și American Corner, de la ora 13.30, elevii de la Liceul „Voltaire”, împreună cu profesorii coordonatori Adina Mitrică și Silvia Durand vor recita poezii din literatura română și literatura franceză. Se aduce în prim plan frumusețea și diversitatea acestor două culturi literare.

Evenimentul oferă participanților ocazia de a celebra lectura și de a descoperi sau redescoperi opere literare semnificative.

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin compartimentul Depozit General și Săli de Lectură, organizează, începând cu ora 9.45 activitatea: „Ora de Poveste”.

La eveniment vor participa preșcolarii grupelor mari de la Grădinița Eden, profesor coordonator: Petcu Mihaela, Pană Cristina, Căpitănescu Nicoleta

Preșcolarii vor participa la o sesiune de lectură.

Proiectul „Ora de Lectură” își propune să familiarizeze elevii cu serviciile, spațiul și colecțiile bibliotecii. Cititul cu voce tare îi ajută pe participanți la dezvoltarea vocabularului, îmbunătățirea memoriei și îmbogățirea imaginației. Aceste activități insuflă plăcerea lecturii și inspiră cititul independent .

Exit mobile version