Acasă Actualitate Administratie (GALERIE FOTO) În ce stadiu se află reabilitarea Clinicii de Oncologie a...

(GALERIE FOTO) În ce stadiu se află reabilitarea Clinicii de Oncologie a SJU Craiova

La reabilitarea clinicilor de Oncologie și Dermatologie din cadrul SJU Craiova se lucrează în ritm alert

Lucrările de reabilitare a Clinicii de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova se derulează în ritm alert. Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a pus pe masă, în martie 2020, două milioane de euro pentru reabilitarea energetică a clădirii în care funcţionează clinicile de Oncologie și Dermatologie din cadrul SJU, iar contractul de lucrări a fost semnat în luna decembrie.

Constructorul s-a mobilizat la începutul anului, iar lucrările „se desfășoară într-un ritm foarte bun“, după cum a anunţat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile. Acesta a vizitat miercuri şantierul de la SJU Craiova şi a precizat că lucrările sunt în grafic.

„Avansează lucrările la clădirea clinicilor de Oncologie și Dermatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova. Am discutat astăzi cu reprezentanții firmei care se ocupă de această lucrare și mi-a fost prezentat stadiul în care se află execuția. În acest moment, echipele de muncitori lucrează pe jumătate din clădire, pentru că o aripă a rămas funcțională. Lucrările sunt în grafic și se desfășoară într-un ritm foarte bun. În interior a fost realizată o nouă compartimentare, au fost executate instalațiile sanitare și termice și se lucrează la finisaje. La exterior a fost montată tâmplăria și a fost refăcută fațada cu termoizolație și tencuială decorativă. În plus, se lucrează la fundația puțului unuia dintre cele două lifturi exterioare cu care este prevăzută construcția“, a scris Cosmin Vasile pe pagina sa de socializare.

Termenul de reabilitare a Clinicii de Oncologie a SJU Craiova este de doi ani

Preşedintele CJ Dolj a mai menţionat că întreaga investiție este realizată din fonduri europene obținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020, dar şi cu o contribuție masivă a Consiliului Județean Dolj. „La finalul lucrărilor, clădirea va oferi condiții și facilități excelente pentru tratamentul pacienților“, a mai menţionat Cosmin Vasile.

Valoarea totală a investiției este de 13.222.316,94 lei, inclusiv TVA (circa 2,8 milioane de euro). Din acești bani, 4.761.945,74 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă, iar 8.460.371,20 lei – contribuția proprie a Consiliului Județean Dolj. Contractul de lucrări a fost atribuit, în decembrie 2020, firmei Team World Construct SRL, din Craiova, la o valoare de 10.935.813,66 lei, inclusiv TVA. Constructorul are doi ani la dispoziție să finalizeze lucrările.

Exit mobile version