Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Start la reabilitarea Clinicilor de Oncologie și Dermatologie din cadrul SJU Craiova

Start la reabilitarea Clinicilor de Oncologie și Dermatologie din cadrul SJU Craiova

Așa vor arăta Clinicile de Oncologie și Dermatologie ale SJU Craiova după finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii în care acestea funcționează

Consiliul Județean (CJ) Dolj a dat startul reabilitării clădirii în care funcționează Clinicile de Oncologie și Dermatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova.

Lansată în luna martie, licitația având ca obiectiv „Lucrări de intervenție pentru creșterea eficienței energetice, a rezistenței și stabilității clădirii publice (Corp C2) situate în Str. Tabaci, nr. 1“ a avut nevoie de nouă luni pentru a fi atribuită. Termenul de primire a ofertelor s-a tot prelungit, CJ Dolj trăgând linie abia la sfârșitul lunii iunie pentru a analiza ofertele depuse de constructori. Asta pentru că proiectantul a trebuit să răspundă la foarte multe solicitări de clarificări, de aceea și termenul limită a fost decalat, după cum explicau la acea vreme reprezentanții CJ Dolj.

Trei firme s-au înscris în cursa pentru obținerea contractului estimat la 9,7 milioane de lei fără TVA, iar licitația a avut nevoie și de o decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) pentru a putea fi atribuită.

Cosmin Vasile: „Va fi o îmbunătățire substanțială a condițiilor în care sunt tratați pacienții“

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a semnat în sfârșit, marți după-amiază, contractul pentru executarea lucrărilor de reabilitare a imobilului în care funcționează cele două clinici din cadrul SJU Craiova. Investiția este realizată în cadrul unui proiect cu finanțare din fonduri europene, în valoare totală de aproape trei milioane de euro.

Reabilitarea Clinicii de Oncologie a SJU Craiova a intrat în linie dreaptă. Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a semnat contractul de execuție a lucrărilor. Constructorul are doi ani la dispoziție să termine lucrările.
Reabilitarea Clinicii de Oncologie a SJU Craiova a intrat în linie dreaptă. Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a semnat contractul de execuție a lucrărilor.

„Intrăm în linie dreaptă cu un nou demers important pe care Consiliul Județean îl derulează la cea mai mare unitate medicală din Oltenia, SJU Craiova. Contractul pe care l-am semnat cu firma care a câștigat licitația vizează modernizarea clădirii în care se află Clinicile de Oncologie și Dermatologie, iar efectul va fi o îmbunătățire substanțială a condițiilor în care sunt tratați pacienții internați aici. Este un proiect pentru care specialiștii de la CJ Dolj au reușit să obțină fonduri prin Programul Operațional Regional, însă care prevede și o cofinanțare consistentă din partea instituției noastre. O serie de lucrări extrem de necesare nu erau considerate eligibile în cadrul acestei axe, însă nici nu se putea renunța la ele, dacă ne doream să realizăm o investiție cu adevărat completă“, a precizat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Start la reabilitarea Clinicilor de Oncologie și Dermatologie din cadrul SJU. Ce presupun lucrările

Potrivit președintelui Consiliului Județean, pe lângă reabilitarea termică a imobilului, proiectul include o serie de alte intervenții, de la recompartimentarea spațiilor interioare la instalarea a două ascensoare exterioare. „Facem, prin acest demers, un prim pas în direcția pe care am anunțat-o și care reprezintă una dintre prioritățile Consiliului Județean în sfera sănătății, aceea de a crea la Craiova, cu ajutorul fondurilor europene, un institut oncologic. Acesta va pune la dispoziția doljenilor servicii medicale moderne pentru depistarea și tratarea cancerului și, totodată, va derula activități de cercetare și educație în acest domeniu“, a mai spus Cosmin Vasile.

Clădirea în care funcționează Clinicile de Oncologie și Dermatologie din cadrul SJU Craiova va intra în reabilitare. Fondurile provin de la UE și din bugetul județului Dolj.

Concret, vor fi înlocuite tâmplăria și toate instalațiile – de încălzire și climatizare, de iluminat, de preparare a apei calde, de ventilație. Corpurile de iluminat fluorescent și incandescent vor fi înlocuite cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, cu senzori de mișcare. Dotările prevăzute în proiect mai includ panouri solare și fotovoltaice, sisteme de siguranță și supraveghere video, un elevator pentru persoane cu dizabilități (lift exterior), pompe de căldură tip aer – aer și ventiloconvectoare.

Reabilitarea Clinicilor de Oncologie și Dermatologie, contract de 10,9 milioane de lei

Valoarea totală a investiției este de 13.222.316,94 lei, inclusiv TVA (circa 2,8 milioane de euro). Din acești bani, 4.761.945,74 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă, iar 8.460.371,20 lei – contribuția proprie a Consiliului Județean Dolj.

Pentru lucrările efective de reabilitare a clădirii, CJ Dolj a pus în joc două milioane de euro. Valoarea totală estimată a contractului scos la licitație a fost de 9.794.088,41 lei, criteriul de atribuire a lui fiind „prețul cel mai scăzut“. Contractul a fost atribuit societății Team World Construct SRL, din Craiova, la o valoare de 10.935.813,66 lei, inclusiv TVA. Constructorul are doi ani la dispoziție să finalizeze lucrările și să transforme clădirea în care funcționează Clinicile de Oncologie și Dermatologie din cadrul SJU Craiova într-una modernă, de nivel european.

Exit mobile version