Acasă Actualitate Raport: Nestlé adaugă zahăr și miere la laptele pentru sugari vândut în...

Raport: Nestlé adaugă zahăr și miere la laptele pentru sugari vândut în țările mai sărace

Nestlé adaugă zahăr și miere la laptele pentru sugari vândut în țările mai sărace, arată raportul
Nestlé adaugă zahăr și miere la laptele pentru sugari vândut în țările mai sărace, arată raportul

Cea mai mare companie de bunuri de larg consum din lume, Nestlé, adaugă zahăr și miere la laptele pentru sugari și la produsele din cereale vândute în multe țări mai sărace, contrar ghidurilor internaționale, arată un raport, citat de The Guardian.

Activitățile de la Public Eye, o organizație de investigație elvețiană, au trimis mostre din produsele alimentare pentru copii ale multinaționalei elvețiene vândute în Asia, Africa și America Latină la un laborator belgian pentru testare.

Zahăr sub formă de zaharoză sau miere în mostre de Nido, o marcă de formulă de lapte

Rezultatele și examinarea ambalajului produsului au evidențiat adaos de zahăr sub formă de zaharoză sau miere în mostre de Nido, o marcă de formulă de lapte, destinată utilizării sugarilor cu vârsta de un an și peste, și Cerelac, o cereală destinată copiilor cu vârste între șase luni și doi ani.

Pe principalele piețe europene ale Nestlé nu există zahăr adăugat

Pe principalele piețe europene ale Nestlé, inclusiv Marea Britanie, nu există zahăr adăugat în formulele pentru copii mici.

În timp ce unele cereale destinate copiilor mai mari conțin zahăr adăugat, nu există niciuna în produsele destinate bebelușilor între șase luni și un an.

„Nestlé trebuie să pună capăt acestor standarde duble periculoase și să nu mai adauge zahăr în toate produsele destinate copiilor sub trei ani, în fiecare parte a lumii”, a declarat Laurent Gaberell, expert în agricultură și nutriție al Public Eye.

Obezitatea este o problemă din ce în ce mai mare în țările cu venituri mici și medii.

La nivel global, peste 1 miliard de oameni trăiesc cu obezitate

În Africa, numărul copiilor supraponderali sub cinci ani a crescut cu aproape 23% din 2000, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. La nivel global, peste 1 miliard de oameni trăiesc cu obezitate.

Nu este întotdeauna ușor pentru consumatorii din orice țară să spună dacă un produs conține zahăr adăugat și cât este prezent, pe baza informațiilor nutriționale imprimate numai pe ambalaj. Etichetele includ adesea zaharuri naturale din lapte și fructe sub aceeași rubrică ca orice zahăr adăugat.

Orientările OMS pentru regiunea europeană spun că nu ar trebui permise zaharuri adăugate sau agenți de îndulcire în niciun aliment pentru copiii sub trei ani.

Deși nu au fost elaborate îndrumări în mod specific pentru alte regiuni, cercetătorii spun că documentul european rămâne la fel de relevant pentru alte părți ale lumii.

Citeşte şi: Cinci răniți într-un atac armat în Franţa

Exit mobile version