Acasă Actualitate Gângiova: Încep lucrările pentru asfaltarea a încă 4,5 kilometri de drum

Gângiova: Încep lucrările pentru asfaltarea a încă 4,5 kilometri de drum

În ultimul deceniu, comuna Gângiova a cunoscut o perioadă propice, fiind implementate, în această perioadă, mai multe proiecte de investiții pentru modernizarea acesteia. Programele de modernizare au vizat în primul rând infrastructura, aflată mereu pe lista de priorități a administrațiilor locale. O veste bună este că lucrările continuă în perioada următoare, pentru extinderea rețelei de apă și canalizare, dar și pentru introducerea de asfalt.
Mai multe detalii oferă primarul comunei, Cristache Preda.

Reporter: Care sunt, din punctul dumneavoastră de vedere, investițiile cele mai importante din ultimii ani din comuna Gângiova?

Cristache Preda: În acești ani, am urmărit să atragem fonduri pentru cât mai multe investiții și să ridicăm comuna la standarde care să îmbunătățească vizibil nivelul de trai al locuitorilor. Iar pentru a atinge acest scop, e nevoie de drumuri, e nevoie de apă, de canalizare. Acestea sunt lucrurile pe care le resimte orice locuitor.

Reporter: Ce s-a concretizat în aceste direcții, în Gângiova?

Cristache Preda: Am reușit să introducem rețeaua de alimentare cu apă și canalizare pe o lungime de cinci kilometri și să construim stație de epurare, un proiect de importanță majoră pentru comună. Avem apoi, prin PNRR, aprobat un proiect care include patru comune din județul Dolj și municipiului Calafat, prin care extindem rețeaua de apă și canalizare, e un proiect pentru 16,8 kilometri de rețea, cu o valoare de nu mai puțin de 36 milioane de lei, adică peste 7 milioane de euro. Mai asfaltăm, de asemenea, încă 1,7 kilometri de drumuri comunale, pe 6 străzi din comună unde avem alimentarea cu apă și canalizare.

Reporter: În privința modernizării drumurilor, care este situația în comuna Gângiova?

Cristache Preda: O altă componentă-cheie a dezvoltării pe care ne-am axat a fost îmbunătățirea drumurilor. Ne-am concentrat pe drumuri pentru că modernizarea drumurilor este o nevoie continuă în orice localitate. Am asfaltat 7,12 kilometri de drumuri comunale și continuăm, avem deja proiecte pentru alți 4,5 kilometri de drum comunal, unde lucrările vor începe în perioada următoare. Eu am încredere că până la Paște vor demara, este vorba despre modernizarea drumului comunal Gângiova Măceșu de Sus.

Mai avem 180 racorduri de făcut prin CNI, proiectul este aprobat, pentru cei 5 kilometri de rețea realizați, de la conducta de apă până la limita de proprietate.

Reporter: Care sunt cele mai mari provocări cu care vă confruntați din postura de primar?

Cristache Preda: Banii sunt mereu problema când lucrezi în administrația locală. Cu toții ne dorim să trăim într-o comună modernă, însă pentru acest lucru este nevoie de bani, iar cea mai mare provocare este atragerea de fonduri. Însă așa cum am reușit până acum vom reuși și în continuare. Avem proiecte în derulare și avem planuri pentru depunerea altora, astfel încât să continuăm investițiile.

Exit mobile version