Acasă Actualitate Cea mai călduroasă zi de 15 aprilie din istorie

Cea mai călduroasă zi de 15 aprilie din istorie

După vremea caldă urmează o răcire semnificativă
După vremea caldă urmează o răcire semnificativă

15 aprilie intră în istorie ca cea mai călduroasă zi de la începutul măsurătorilor meteorologice. Au fost temperaturi aproape caniculare în unele zone ale țării. Cea mai ridicată temperatură s-a înregistrat în Bechet, județul Dolj, unde temperatura a fost de 35 de grade, potrivit ANM.

După vremea caldă urmează o răcire semnificativă, de la 31 de grade la 10 grade. Meteorologii anunță și ploi. La munte, temperaturile scad până la minus 2 grade.

Răcire accentuată

De marți după-amiză instabilitatea atmosfericã se va accentua şi se va manifesta prin înnorãri, averse, însoţite şi de descãrcãri electrice în Banat, Crişana, Marmureş.

Spre searã şi noaptea şi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi local în Muntenia va ploua. Vor fi condiţii de grindinã, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în zonele de deal şi de munte cantitãţile de apã vor fi în general de 20…35 l/mp.

Spre sfârşitul nopţii, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, la altitudini de peste 1800 m, trecãtor vor fi posibile precipitaţii mixte. 

Local şi temporar vântul va prezenta intensificãri în general cu viteze de 50…60 km/h, în zona înaltã, cu peste 75…80 km/h, iar pe timpul ploilor poate lua aspect de vijelie. 

De săptămâna viitoare, vremea se va încălzi, treptat, cu câte un grad pe zi. Pentru 1 Mai sunt prognozate temperaturi de 20 de grade Celsius, mai mici decât media. 

Citește și: Craiova: Mircea A. Diaconu invitat la „Întâlnirile SpectActor”

Exit mobile version