Acasă Actualitate Vine asfaltul și pe strada ta. Primăria Craiova a emis autorizațiile de...

Vine asfaltul și pe strada ta. Primăria Craiova a emis autorizațiile de construire

Strada Viilor din cartierul Bariera Vâlcii (Foto: Anca Ungurenuş)

Începe șantierul pe străzile Craiovei, Primăria Craiova a emis autorizațiile de construire. Alte străzi din Craiova pavate cu piatră cubică, piatră de râu sau de pământ urmează să fie modernizate. Unele dintre aceste străzi au rămas în această stare din perioada comunistă. Autorităţile locale au decis că a venit şi rândul lor să fie asfaltate. Prin urmare, pentru prima dată din existenţa acestor artere de circulaţie aici se va turan covor asfaltic.

Asfaltare

Pe lista modernizării se regăsesc străzi precum: strada Măslinului, aleea 1 Primăverii, strada Macului, strada Viilor. Lucrările se fac prin contractul de asfaltare, în valoare de peste 220 de milioane de lei. Acesta a fost atribuit la finele anului trecut firmei Domarcons, Omega Star Sistems SRL, Unitip Global, East Water Drillings, Oyl Company Holding AG SRL şi Irimat Cons. Domarcons este binecunoscuta firmă craioveană care are o colaborare constantă cu primăria. Omega Star Sistems SRL, Unitip Global şi East Water Drillings sunt firme bucureşteane. De asemenea, Oyl Company Holding AG SRL este din din Slobozia (judeţul Ialomiţa), iar Irimat Cons este din Ploieşti. Au fost semnate deja și primele patru contracte subsecvente, în valoare de 20 de milioane de lei, pentru reabilitarea mai multor străzi din oraș.

Două loturi

Acodul-cadru este împărţit pe două loturi – zona de sud a Craiovei şi zona de nord. Lotul care se referă la zona de nord a oraşului are o valoare estimată cuprinsă între 39.101.011,10 de lei şi 96.879.056,12 de lei, fără TVA. De asemenea, pentru lotul referitor la zona sudică a Craiovei s-a pus în joc o sumă cuprinsă între 53.427.974,86 de lei şi 132.325.317,03 de lei, fără TVA. Aşadar, vorbim despre o sumă totală estimată la 229.204.373 de lei, fără TVA.

Vine asfaltul pe strada Viilor

Lista străzilor care vor fi modernizate prin acordul-cadru

Străzile de care făceam vorbire mai sus intră în prima linie a asfaltărilor, adică fac parte din primul lot din zona de nord a orașului. Valoarea lucrărilor de modernizare a străzii Măslinului este de 1.416.529 de lei. Pentru aleea 1 Primăverii, valoarea este de 1.456.967 de lei. Costurile cele mai mari sunt pentru strada Viilor, dat fiind faptul că și aceasta are o lungime mai mare, valoarea este de 3.580.831 de lei. Costurile cele mai mici sunt pentru strada Macului, 851.683 de lei.

Lucrări de modernizare a străzilor din Craiova

Iată şi lista contractelor subsecvente care ar urma să intre în execuţie în perioada următoare: Contract Subsecvent nr.1 Modernizare şi reabilitare străzi, trotuare şi alei din Municipiul Craiova” (P.T. şi D.E., verificare tehnică de calitate, asistenţă tehnică, execuţie): Lotul 1 – Nord: Modernizare strada Viilor şi Modernizare strada Macului – 3,85 milioane de lei; Contract subsecvent nr.2v – Modernizare şi reabilitare străzi, trotuare şi alei din Municipiul Craiova” (P.T. şi D.E., verificare tehnică de calitate, asistenţă tehnică, execuţie): Lotul 1 – Nord: Modernizare strada Măslinului şi Modernizare Aleea 1 Primăverii – 2,8 milioane de lei; Contract subsecvent nr.1 – Modernizare şi reabilitare străzi, trotuare şi alei din Municipiul Craiova” (P.T. şi D.E., verificare tehnică de calitate, asistenţă tehnică, execuţie): Lotul 2 – Sud: Modernizare strada Călmăţui, Modernizare strada Dimitrie Bolintineanu, Modernizare strada Lăstărişului, Modernizare strada Salciei – 2,1 milioane de lei; Contract Subsecvent nr.2 – „Modernizare şi reabilitare străzi, alei şi trotuare din Municipiul Craiova (P.T. şi D.E., verificare tehnică de calitate, asistenţă tehnică, execuţie)” – Lot 2 – Zona Sud: Modernizare str. Odesa, Modernizare Aleea Odesa, Modernizare Aleea 1 Odesa, Modernizare Aleea 2 Odesa, Modernizare Aleea 3 Odesa, Modernizare str. Olarilor, Modernizare str. Maria Zaharia, Modernizare str. Constantin Gherghina, Modernizare str. Bihorului – 11,3 milioane de lei.

Exit mobile version