Acasă Actualitate Guvernul va aproba proiectul de lege privind noul Cod silvic

Guvernul va aproba proiectul de lege privind noul Cod silvic

Guvernul va aproba proiectul de lege privind noul Cod silvic
Guvernul va aproba proiectul de lege privind noul Cod silvic

Guvernul va aproba joi proiectul de lege privind noul Cod silvic, prin care se instituie pedepse „mai aspre” pentru tăierile ilegale şi furtul de lemne, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Este un act esenţial pentru creşterea suprafeţelor împădurite ale României

„Un proiect foarte important ce va fi adoptat azi – noul Cod silvic. Este un act esenţial pentru creşterea suprafeţelor împădurite ale României. Vrem să prevenim şi să combatem tăierile ilegale şi furtul de lemne prin pedepse mai aspre”, a declarat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a subliniat că proiectul este foarte important pentru reformarea sistemului de gospodărire a pădurilor, pentru monitorizarea şi controlul exploatărilor forestiere.

„Noul Cod silvic este o lege mult aşteptată, primul cod după 2008, adoptat în conformitate cu prevederile Strategiei Naţionale pentru Păduri 2030, pe care am aprobat-o în Guvern în anul 2022. Atât strategia, cât şi codul în sine, elaborarea acestuia au fost finanţate prin PNRR şi reprezintă jaloane pe care statul român şi le-a asumat”, a afirmat Fechet.

Citeşte şi: Apă potabilă gratuită pentru clienţii restaurantelor, cantinelor şi firmelor de catering

Exit mobile version