Acasă Actualitate MAE: Nu sunt români printre victimele incendiului din Valencia

MAE: Nu sunt români printre victimele incendiului din Valencia

MAE: Nu sunt români printre victimele incendiului din Valencia
MAE: Nu sunt români printre victimele incendiului din Valencia

Ministerul Afacerilor Externe anunță că nu are informații despre existența unor români printre victimele incendiului din orașul spaniol Valencia, soldat cu cel puțin 4 morți. 15 oameni au fost răniți în urma incendiului și alți 15 sunt dați dispăruți.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului României la Castellon de la Plana, s-a autosesizat ca urmare a apariției în mass-media a informațiilor cu privire la incendiul produs la o clădire de locuințe din Valencia, Regatul Spaniei, în data de 22 februarie 2024.

Reprezentanții oficiului consular au întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile spaniole competente pentru obținerea unor informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate”, arată un comunicat al MAE.

Autoritățile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate

Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. La nivelul Consulatului României la Castellon de la Plana nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident, arată MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana: +34964203331, +34964216008, +34964217836, +34964203234, +34964216172, +34964212446; apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al oficiului consular: +34677842467, mai spune MAE.

Citește şi: Miniştrii europeni ai Finanţelor vor să majoreze sumele alocate pentru apărare, dar nu ştiu cum

Exit mobile version