Acasă Actualitate Polițistă despăgubită cu 820.720 de lire sterline după un caz șocant de...

Polițistă despăgubită cu 820.720 de lire sterline după un caz șocant de discriminare sexuală

O polițistă a fost dezbrăcată până la lenjerie intimă în timpul unui curs de formare. A fost folosită ca „marionetă”
O polițistă a fost dezbrăcată până la lenjerie intimă în timpul unui curs de formare. A fost folosită ca „marionetă”

O polițistă, în vârstă de 40 de ani, a primit o sumă semnificativă de bani ca despăgubire după o experiență șocantă. Rebecca Kalam, fostă ofițer de poliție în West Midlands, Anglia, s-a pensionat recent din motive medicale, după 15 ani de serviciu.

În urma unei hotărâri judecătorești, s-a decis ca Rebecca să primească despăgubiri pentru pierderea veniturilor, ținând cont că, în mod normal, s-ar fi pensionat la vârsta de 60 de ani. În cadrul unei audieri recente la Birmingham, West Midlands Police a fost obligată să plătească suma totală de 820.720 de lire sterline.

Decizia de a acorda despăgubiri pentru pierderea veniturilor agentei Kalam a fost luată în unanimitate de către comisia de judecată. Aceasta a câștigat recent un proces de discriminare sexuală împotriva forțelor de poliție, pe care le acuză de discriminare și misoginism repetate.

Agenta a fost trată injust

Rebecca Kalam a declarat: „În loc să efectueze o investigație amănunțită atunci când am raportat aceste probleme, poliția din West Midlands a ales să învinovățească victimele. Cu toate acestea, experiența mea a demonstrat că adevărul prevalează, dar la un cost mare – cariera, sănătatea și securitatea mea. Am încercat să subliniez necesitatea abordării riscurilor și a consecințelor ignoranței sau a eșecului procedural. Ofițerii noștri merită mai mult.”

Femeia susține că a fost discriminată în repetate rânduri în timpul serviciului său. Nu i s-a furnizat un pistol la fel ca colegilor săi bărbați, iar uniforma purtată nu era potrivită pentru o femeie. Judecătorii au constatat că ar fi avansat mult în grad dacă nu ar fi fost tratată injust.

Într-un incident șocant în martie 2012, i s-a cerut să participe ca „marionetă” într-un exercițiu de antrenament și a fost „dezbrăcată până la lenjeria intimă” pentru a primi primul ajutor. De asemenea, a fost obligată să participe la o ședință foto în timp ce era însărcinată. I s-a spus că nu va avansa într-un curs de formare decât dacă acceptă să fie „fată de afiș” pentru unitatea de arme de foc din care făcea parte.

Rebecca Kalam a mai relatat că a fost agresată fizic și verbal, iar pentru aceste traume, a solicitat inițial despăgubiri în valoare de 1,2 milioane de lire sterline. Cererea i-a fost respinsă, potrivit Daily Mail. În prezent, trei ofițeri de arme de foc din West Midlands sunt suspendați, iar zece sunt în proces disciplinar.

Citește și: O mamă britanică, de 26 de ani, a murit după operația braziliană de lifting din Turcia

Exit mobile version