Acasă Actualitate Grecia se luptă de zece zile cu cel mai dramatic incendiu din...

Grecia se luptă de zece zile cu cel mai dramatic incendiu din Europa din această vară

Grecia se luptă de zece zile cu cel mai dramatic incendiu din Europa din această vară
Grecia se luptă de zece zile cu cel mai dramatic incendiu din Europa din această vară

Sute de pompieri greci se luptau luni cu un incendiu uriaş care a ucis cel puţin 20 de persoane în ultimele 10 zile. Este cel mai mortal incendiu de vegetaţie din Europa de până acum în această vară. Valurile de căldură record declanşează incendii pe tot continentul, potrivit Reuters.

Incendiul, care a izbucnit în apropierea oraşului Alexandroupolis, s-a extins necontrolat în regiunea Evros din nord-estul Greciei. Acesta a fost alimentat de vânturi cu o forţă apropiată de cea a vântului şi de temperaturi ridicate. Toate victimele ucise până în prezent, cu excepţia uneia, erau migranţi ilegali care se ascundeau în pădure, potrivit news.ro.

„Este definiţia a ceea ce numim un megaincendiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Pavlos Marinakis, în cadrul unui briefing periodic.

Incendiul din Evros a ars peste 77.000 de hectare de teren

Serviciul Copernicus Climate Change Service, susţinut de UE, a declarat că incendiul din Evros a ars peste 77.000 de hectare de teren. Este unul dintre cele mai mari incendii de pe teritoriul european din ultimii ani.

„Am încercat să udăm puţin pământul cu furtunuri, pentru protecţie, dar apa se evapora în scurt timp”, a declarat apicultorul Michalis Tsolakis. Acesta a pierdut 350 de stupi în satul Kirki, din regiunea Evros. „Pur şi simplu nu a fost posibil să salvăm nimic”.

Citeşte şi: Olt: Biciclist accidentat mortal

Exit mobile version