Acasă Actualitate Cea mai bună actriţă a anului este din Craiova. Costinela Ungureanu a...

Cea mai bună actriţă a anului este din Craiova. Costinela Ungureanu a câştigat premiul UNITER

Costinela Ungureanu primeşte premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal de la Pavel Bartoş. Captură video -UNITER

Costinela Ungureanu, actriţa Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova a câştigat luni seară premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Costinela a fost nominalizată pentru rolul Ellidei, interpretat în spectacolul „Femeia Mării”, în regia lui Andryi Zholdak, montat la Naţionalul craiovean.

Vizibil emoţionată, tânăra actriţă – absolventă a şcolii de actorie de la Departamentul de Arte din cadrul Universităţii din Craiova – a mulţumit regizorului pentru rolul oferit, pe care l-a considerat un adevărat „cadou”. De asemenea, Costinela a mulţumit partenerul său de scenă, Nicolae Vicol, echipei Teatrului „Marin Sorescu” şi familiei sale. La finalul discursului, ea a adresat mulţumiri speciale fetiţei sale, Gloria, pentru „forţa nemărginită pe care mi-o dă în faţa oricărui obstacol”.

Momentul poate fi vizionat de la minutul 27:

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” a avut opt nominalizări la premiile UNITER ale acestui an. Pe lista nominalizaţilor la premiul pentru cel mai bun actor s-au aflat Claudiu Mihai, pentru rolul Oedip din Oedip Rege şi Claudiu Bleonţ, pentru rolul lui Harpagon din Avarul. Vlad Udrescu a fost nominalizat, pentru al doilea an consecutiv, la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar. Spectacolul „Oedip Rege” a fost unul dintre cele trei spectacole nominalizate la premiul pentru cel mai bun spectacol al anului, iar montarea după „Femeia Mării”, de Ibsen, a fost nominalizat şi la cea mai bună regie şi cea mai bună scenografie.

Lista tuturor câştigătorilor se găseşte pe site-ul UNITER.

Costinela Ungureanu, o confirmare a valorii şcolii de teatru din Craiova

„Cea mai mare realizare a Teatrului Național Craiova de la înființarea Premiilor UNITER, instituția noastră este nominalizată la șase din cele șapte categorii importante. Propunerile pentru premiere sunt o recunoaștere a înaltei ținutei artistice a spectacolelor din repertoriu, pentru care trebuie să mulțumim publicului și întregii echipe a teatrului. Acest eveniment ne obligă pe viitor la o ștachetă din ce în ce mai ridicată în peisajul cultural românesc și european. Personal, sunt mândru de confirmarea valorii școlii de teatru de la Craiova, Costinela Ungureanu și Claudiu Mihail, care mi-au fost studenți, sunt astăzi nominalizați la premiile pentru cea mai bună actriță și cel mai bun actor în rol principal, după doar câțiva ani de la absolvirea facultății”, transmitea, la aflarea nominalizărilor, Alexandru Boureanu, managerul Teatrului Național Craiova.

Citeşte şi: Cinema Modern, “reînviat” şi cultura, adusă din nou în stradă

Exit mobile version