Acasă Actualitate Un muncitor român din Italia s-a prăbușit cu balconul pe care lucra

Un muncitor român din Italia s-a prăbușit cu balconul pe care lucra

Un muncitor român din Italia s-a prăbușit cu balconul pe care lucra
Un muncitor român din Italia s-a prăbușit cu balconul pe care lucra

Un muncitor român din Italia s-a prăbușit cu balconul pe care lucra. Tragedia a avut loc pe 30 mai, în Montefalco, regiunea Umbria. Zidarul român, de 43 de ani, a murit în timp ce efectua lucrări de renovare, informează Rotalianul.com.

Bărbatul a căzut de la o înălțime de aproximativ trei metri, după ce placa balconului pe care lucra s-a prăbușit.

Încercările disperate ale personalului medical de a-i salva viața nu au avut niciun succes. A fost declarat decesul muncitorului român, căsătorit și tată a doi copii.

Procuratura din Spoleto a deschis o anchetă cu privire la incident. Corpul muncitorului este în prezent la dispoziția autorităților judiciare pentru autopsie.

Sindicatele Cgil, Cisl și Uil din Umbria, împreună cu Fillea, Filca și Feneal, și-au exprimat indignarea în urma acestei tragedii.

„Masacrul la locul de muncă continuă și în Umbria, anul 2023 devine din ce în ce mai groaznic pentru siguranța muncitorilor”, spun sindicatele.

„Cu moartea muncitorului român de la Montefalco, numărul victimelor din acest an a ajuns la zece, în doar cinci luni, un număr enorm pentru regiunea noastră. Acest ultim incident tragic este al treilea accident provocat de o cădere de la înălțime în doar două săptămâni, o statistică înfricoșătoare și intolerabilă.”

Citește și: Şofer român blocat în Germania după ce a fost prins transportând ilegal un tanc

Exit mobile version